На ВолиньPost новий проект - «Волиняни у Верховній Раді»

На ВолиньPost новий проект - «Волиняни у Верховній Раді»
На ВолиньPost стартував новий проект «Волиняни у Верховній Раді», в межах якого автор Олена Лаущенко збиратиме спогади волинян про обранців народу, які представляли регіон у парламенті України.

У стартовій публікації йтиметься про нардепів першого скликання.

Спогадами про перші українські вибори 1990 року, передвиборчі перегони та роботу ВРУ 1 скликання поділився екс-депутат Андрій Бондарчук.

Він розповідає, що підготовка до виборів розпочалась у 1989 році. Тоді, крім Комуністичної, інших партій не було. Тому більшість кандидатів були членами КПРС, і лише одиниці балатувалися як безпартійні.

За мажоритарною виборчою системою від області перемогли 9 депутатів: Ярослав Дмитришин (Луцький виборчий округ N 40), Михайло Парасунько (Любешівський виборчий округ N 47), Валентин Леміш (Ківерцівський виборчий округ N 46), Юрій Бабанський (Турійський виборчий округ N 48), Федір Свідерський (Нововолинський виборчий округ N 43), Андрій Мостиський (Ковельський виборчий округ N 42), Павло Віцяк (Камінь-Каширський виборчий округ N 45), Олександр Гудима (Луцький-Центральний виборчий округ N 41) та сам Андрій Бондарчук (Горохівський виборчий округ N 44).

ЧИТАТИ СТАТТЮ ПОВНІСТЮ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На ВолиньPost новий проект - «Волиняни у Верховній Раді»
03 січень, 2017, 10:00