Рік в АТО: 1500 поранених та 211 загиблих українських військових

Рік в АТО: 1500 поранених та 211 загиблих українських військових
Протягом 2016 року на території АТО діяло 40-тисячне угрупування російських військ, 5 тисяч з яких - регулярні війська, росіяни зосередили тут близько 600 танків. На Донбасі також відбулися 16 тисяч обстрілів.

Про це повідомив Міністр оборони України Степан Полторак в інтерв’ю 5 каналу, повідомляє ТСН.ua.

Так, за словами Полторака, Росія зосередила на тимчасово окупованому Донбасі близько 600 танків, 1,3 тис. бойових машин, 860 артилерійських систем та 300 систем залпового вогню.

«Вони (Росія – Ред.) зосередили там (на окупованому Донбасі – Ред.) величезну купу озброєння та техніки – близько 600 танків, 1,3 тис. бойових машин, 860 артилерійських систем, 300 систем залпового вогню», - заявив він.

«Звичайно, при такому військовому скупченні, особливо з тими, хто не бажає виконувати Мінські угоди, хто дуже агресивно налаштовані до України, вести мову про спокій було дуже важко», - додав Полторак.

Також, за його словами, на окупованому Донбасі сформовано 40-тисячне російське військове угрупування, 5 тисяч з яких – регулярні війська РФ.

«Фактично в цьому році в зоні проведення АТО ситуація була постійно достатньо напруженою і важкою. Це було пов'язано з тим, що російське угрупування було сформоване в зоні АТО, сьогодні там близько 40 тисяч, із них 5 тисяч – це регулярні війська РФ», - заявив він. Крім того, Полторак розповів, що російсько-окупаційні війська минулого року понад 16 тис. разів порушили режим тиші.

«Вони (російські військові та бойовики – Ред.) грубо порушили Мінські угоди, тільки в цьому році більше 16 тисяч разів вони порушили режим тиші», - заявив він. Міністр додав, що під час ведення бойових дій і обстрілів тільки в цьому році 1,5 тис. особового складу отримали поранення, а 211 загинули.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Рік в АТО: 1500 поранених та 211 загиблих українських військових
03 січень, 2017, 01:30