Засудили фігуранта оборудок із лісом на 30 мільйонів

Засудили фігуранта оборудок із лісом на 30 мільйонів
Чоловіка, який був співучасником створення на Волині та Львівщині фіктивних підприємств для експорту лісу, визнали винним за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Городоцький райсуд на Львівщині завершив розгляд у кримінальному провадженні за фактом організації незаконного експорту лісопродукції в країни Євросоюзу.

Засуджений створив фіктивне підприємство для оборудок із експортом деревини. За допомогою цієї схеми вдалося ухилитися від сплати податків обсягом 680 тисяч гривень. Окрім того, засуджений був співучасником створення однієї із п’яти спеціально зареєстрованих на території Львівської та Волинської областей фіктивних фірм, які на підставі підроблених первинних документів про походження деревини, отримали більше 200 спеціальних сертифікатів. Завдяки цьому було легалізовано більше 12 тисяч кубів незаконно зрізаного та викраденого лісу різних порід (еквівалентно 200 вагонів деревини) загальною вартістю 30 мільйонів гривень.
Відтак, суд визнав зловмисника винним у фіктивному підприємництві та ухиленні від сплати податків та оштрафував на 34 тисячі гривень. Крім того, з нього стягнуть 683 тисячі гривень несплачених податків.

Зауважимо, що в суді триває розгляд кримінального провадження щодо ще одного учасника цієї злочинної групи. Також ведеться досудове розслідування стосовно інших осіб, причетних до незаконного експорту деревини за кордон.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому без прізвищ?!
Відповісти
Останні новини
Засудили фігуранта оборудок із лісом на 30 мільйонів
04 січень, 2017, 12:43