Лучан кличуть на літературно-музичний перформанс

Лучан кличуть на літературно-музичний перформанс
У Луцьку покажуть виставу за текстом та участю Юрія Андруховича.

Дійство відбудеться 22 січня, у Палаці культури м. Луцька. Початок о 18:30.

«Альберт» створений за однойменним оповіданням Юрія Андруховича. У центрі дійства — історія винахідливого шахрая Альберта Вироземського, який погоджується віддати душу дияволу аби уникнути смертної кари. Але підписана кров'ю угода не спрацьовує — й одного осіннього дня року 1641-го його привселюдно спалюють посеред львівської площі Ринок.

Цей твір є новою формою оповідання, яка поєднує в собі текст, прочитаний і прожитий автором на сцені, з ілюстраціями, і не лише графічними, але й музичними — від автентики до фрі-джазу. «Альберт» ніколи не буває точним повторенням себе попереднього — щоразу знаходяться нові рішення, підказані місцями, обставинами, аудиторією. Учасники ж вистави завжди готові до експерименту.

Прем’єрні покази відбулися фестивалях АртПоле, Meridian Czernowitz та ГогольFest. А перший тур «Альберта» Україною припав на період, коли розгорнулися події Майдану. Так, 21 лютого 2014 р. «Альберт» був єдиною виставою, яку не відмінили в Києві. В ті дні в місті була оголошена надзвичайна ситуація — щоб відіграти виставу в Молодому театрі, агенція АртПоле мала взяти на себе відповідальність за безпеку кількох сотень людей, які купили квитки.

До останнього моменту було незрозуміло, чи глядачі насміляться відвідати театр. В той вечір був аншлаг. В травні 2014 р. «Альберт» відбувся у форматі просто неба у Львові — в місті, де, за твором Юрія Андруховича, відбувалася страта головного героя. До вистави залучили акторів театру вогню «Проти ночі». Графічні зображення проектувалися не лише на екран, а й на вежі собору. В вересні 2015 в рамках Міжнародного фестивалю MitOst відбулася прем’єра вистави німецькою мовою.

Придбати квитки:

- каса Палацу культури (12:00 – 14:00, 17:00 – 19:00)
- Сoncert.ua: https://goo.gl/x035Cb

Довідка за тел: 067 360 08 01, 099 64 24 872


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучан кличуть на літературно-музичний перформанс
05 січень, 2017, 11:15