Історія від волонтера: міжнародна операція з порятунку собаки

Історія від волонтера: міжнародна операція з порятунку собаки
Волонтери, серед яких і волиняни, провели цілу операцію для порятунку від смерті собаки. Зараз вони шукають нову оселю для чотирилапої Мони Лізи, яка мешкає в Луцьку.

Про це IA ZIK повідомила журналістка і волонтерка Ната Толмачова.

Історія про порятунок собаки з Мінського пункту відлову і подальшої евтаназії незатребуваних тварин (так званої «усипалки», – IA ZIK) – надзвичайно зворушлива. Якщо собаку чи кота не забирають за визначений час, то їх просто усипляють. Така доля чекала й Мону Лізу, гарну та розумну дворічну собаку. Але десятки людей з України та Білорусі об’єдналися, щоб врятувати тварину.

«Незнайомі люди, які можливо, ніколи не зустрінуться в реальному житті, збирали кошти, шукали транспорт, робили безліч документів, аби врятувати чорно-білу собаку з неймовірно сумними очима. І їм це вдалося: лише з українського боку до збору коштів долучились 22 особи, було зібрано близько трьох тисяч гривень, а загальна вартість перевезення становила 240 євро. Білоруські волонтери надзвичайно відповідально підійшли до справи і контролювали процес на всіх етапах, також зробили тварині два щеплення на виїзді», – зазначила Толмачова.

Тварина приїхала до Луцька в домашній притулок Вероніки Федосової-Цибульської. За місяць Мона Ліза не лише отримала всю необхідну ветеринарну допомогу, пройшла всі щеплення та стерилізацію, а й знову навчилась вірити людям. Вона завжди супроводжує Вероніку в машині у всіх її поїздках. Також дуже любить охороняти двір і багато гуляти.

Домашній притулок «Веселий хвіст» – це тимчасове місце утримання, де відказні тварини отримують допомогу та лікування. Також Вероніка шукає для них нових відповідальних господарів: як в Україні, так і за її межами. Наприклад, собачка Бася зараз проживає в Данії.

«Наразі є гостра потреба у влаштуванні Мони Лізи, бо притулок утримується лише на пожертви та власні кошти Вероніки.

Ця розумна і вірна собака, яка знає ціну людській доброті, може стати вірним другом та охоронцем дому», – зазначає Толмачова.

Довідка

Охочі підтримати домашній притулок «Веселий хвіст» можуть переказувати кошти на картку «Приватбанку» 5168 7423 0471 5703.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.