У Луцьку потрібні ще 2 дитсадки

У Луцьку потрібні ще 2 дитсадки
Дошкільні навчальні заклади Луцька мають достатню кількість місць. Однак, на цей час місто потребує ще два дитсадки.

Про це повідомляє Четверта влада.

У відповіді на запит освітяни наводять конкретну кількість місць, на яку розраховані площі дошкільних навчальних закладів. Кількість місць у закладах коливається від 90 до 255-ти:

За інформацією головного спеціаліста відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти управління освіти Луцької міської ради Валентини Гдири, сьогодні місто потребує ще хоча б два дошкільних заклади. Найбільша потреба у садочках та найбільша кількість дітей – у центрі міста.

За словами чиновниці, до садочків лучани потрапляють згідно з електронною реєстрацією, яка ведеться на сайті Луцької міської ради, і на сьогодні черги як такої немає. Якщо хтось не потрапляє в один садок, то має змогу потрапити в інший.

Протягом останніх трьох років у місті збудували один новий садочок та один відреконструювали. Впродовж останніх трьох років у кожному закладі провели ремонти та реконструкції приміщень та інженерних мереж.

Також чиновники запевнюють, що за прийом у ДНЗ не передбачена оплата жодних внесків. А зі всіх оплат, які передбачені у дошкільних закладах, батьки оплачують лише за харчування – 60 відсотків вартості, а також за додаткові освітні послуги.

«Ми з цим (внесками за прийом у ДНЗ) дуже боремося, дуже. Влада дуже багато виділяє коштів, допомагає, і на миючі засоби, і на обладнання, і на ремонти. Якщо такі явища є – то звичайно боремось», – пояснює Гдира.

Але внески на групу і садок все ж збирають.

«Там є батьківські комітети – вони вирішують. Ми цього не вирішуємо», – каже Валентина Гдира.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
....Виділяємо на миюче....На 1 рулон паперу на місяць,на групу....Мовчіть хоч вже
Відповісти
Боретеся??? Як?? Боротися - це звільняти і карати тих, хто примушує батьків здавати ці внески! Або, вашими словами,бачить і мовчить! УСІ завідуючі і вихователі це знають!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку потрібні ще 2 дитсадки
05 січень, 2017, 16:48