Військова прокуратура затягує скандальну справу, - Нагорний

Військова прокуратура затягує скандальну справу, - Нагорний
Відбулося судове засідання у справі бійця 51-ої бригади Олександра Хваса, якого звинувачують у самовільному залишенні частини. Сам військовослужбовець запевняє, що незаконних дій не вчиняв.

Слухання справи відбулося у четвер, 5 січня, у Володимир-Волинському міському суді, - повідомляє Громадське. Волинь.

Під час засідання суд допитав останніх свідків, котрі несли службу разом із Хвасом у 2014-му році. Це - заступник командира батареї в роботі з особовим складом Микола Харчук, командир 2-го гаубичного самохідного артилерійського дивізіону Ігор Рожовець.

Саме Рожовець писав рапорт стосовно того, що Олександр Хвас самовільно залишив частину. Щодо того, чи з’ясовував командир обставини, за яких Хвас залишив частину, то він зазначив, що телефонував солдату, однак той не підняв слухавку.

Микола Харчук розповів, що бачив Хваса в розташуванні частині в той період, коли йому інкримінують СЗЧ. Також він не відхиляє думки, що солдата в той список могли занести помилково.

Суддя Володимир-Волинського міського суду оголосив перерву у розгляді справи, аби повторно витребувати інформацію у військової частини.

Адвокат Василь Нагорний зазначив, що військова прокуратура просто намагається зятягнути розгляд справи.

«Прокуратура намагається затягнути розгляд справи ненаданням відповідних документів, не сприяє суду в отриманні цих документів. Фактично документів не надає військова частина. Це документи, які витребовував суд за клопотанням прокуратури. А саме – відповідних журналів нарядів та вечірніх повірок. З військової частини відповідь була, що ці документи знищені, або передані до Міністерства оборони. Але які знищені, а які передані, то ми не знаємо. З Міноборони ми отримали відповідь, в їхньому архіві фактично немає цих документів, лише декілька наказів. Значить, їх знищили у частині. Але суд хоче, щоб надали акти знищення документів», – заявив адвокат.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, СЗЧ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так хто все таки не надає документи? Прокуратура чи військова частина? Нагорний сам собі суперечить
Відповісти
Останні новини
Військова прокуратура затягує скандальну справу, - Нагорний
06 січень, 2017, 09:51