Волинянам розповіли, як правильно святкувати Різдво

Волинянам розповіли, як правильно святкувати Різдво
При розговінні важливо не переїдати, а святкування Різдва має бути сповнене християнським значенням.

Про це йшлося під час програми «Що каже священик» на телеканалі «Нова Волинь», - повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл та кандидат медичних наук Микола Галей напередодні Різдва стали учасниками програми «Що каже священик», що в прямому ефірі вийшла на державному телеканалі «Нова Волинь». Гості студії розповіли про підготовку до Різдва та його святкування і звичаї.

Говорили про особливості Пилипівки, етнотрадиції у контексті християнської віри. Архієрей, зокрема, зауважив, що будь-які українські традиції мають право на існування в церкві, якщо вони наповнені християнським змістом.

Наприклад, стіл можна прикрасити, поставивши на нього дідух, лише як прикрасу, а не язичницький обряд. І колядки, які мають язичницьке походження, ми охоче використовуємо, бо вони трансформувалися у співи, якими прославляємо народження Ісуса Христа. Тобто, для християнина головним має бути духовне значення свята, підсумував владика.

Лікар Микола Галей дав декілька порад, як виходити з посту так, щоби не мати проблем зі здоров’ям. Порадив не переїдати у перші дні празникування, обмежити вживання алкоголю, аби не загострити ніяких захворювань. Переставати постити потрібно поступово, як і розпочинати його – наголосив медик.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Раскольник Миша. покайся!
Відповісти
якби не Мисько, то нічого б і не знав...
Відповісти
Останні новини
Волинянам розповіли, як правильно святкувати Різдво
06 січень, 2017, 16:11