На Волині співробітника карного розшуку судять за «перегони» напідпитку

На Волині співробітника карного розшуку судять за «перегони» напідпитку
Ківерцівський районний суд розглядає справу про керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння, вчинене співробітником карного розшуку Ківерцівського відділу поліції Олегом Занюком.

Перше засідання відбулося 6 січня, повідомляє "Громадське.Волинь"

5 листопада 2016 року близько 10-ї вечора на трасі Устилуг-Луцьк-Рівне співробітники патрульної поліції Луцька помітили автомобіль Mercedes, що виїздив з АЗС, при цьому не увімкнувши світлові покажчики повороту. Патрульні почали слідувати за автомобілем і подавати знаки про вимогу зупинки. Однак водій Mercedes не реагував ні на проблискові маячки, ні на звукову сигналізацію, ні на вимоги, які правоохоронці намагалися донести за допомогою гучномовця.

Врешті, порушника таки вдалосся зупинити. Зі сторони водія вийшов громадянин, який представився Занюком Олегом Анатолійовичем. Щоправда, жодних документів ні на авто, ні на право кермування, він при собі не мав. Повідомив, що є колегою поліцейським.

Згодом, з автівки вийшов інший чоловік, якого Олег Занюк назвав Васьою. Ним виявився власник автівки. Василь почав пояснювати ситуацію. Мовляв, в нього вкрали трактора, а Занюк знайшов злодія і техніку. ВідВасиля, за словами патрульних, було чутно запах алкоголю. Він пропонував "домовитись".

Аби встановити, чи дійсно особа, яка приставилась Олегом Занюком, ним є, партульні запропонували порушникам проїхати до Цуманського поста і там вже оформити протокол про порушення ПДР. Чоловіки погодились. За кермо сів Занюк. Патрульні кажуть, що спочатку не запідозрили, що він також нетверезий.

Доїхавши до Цуманського поста Mercedes не зупинився, а на швидкості попрямував до лісу. Екіпаж патрульних кинувся навздогін. Погоня тривала чверть години, поки втікачі не загрузли. Коли поліцейські кинулись до авта порушників, з місця водія вони вже витягали Василя.

На водія і пасажира надягли кайданки. Власник Mercedes Василь Літвицький погодився пройти алкотест. В якості свідків патрульні викликали на місце події двох активістів Самооборони Літвицький також визнав свою провину. Патрульні склали протокол. Оскільки Олег Занюк справді виявився заступником начальника карного розшуку Ківерцівського відділу поліції, то патрульні викликали групу співробітників департаменту внутрішньої безпеки нацполіції.

Занюк спочатку відмовлявся "дути" у Драгер. Проте колеги пояснили, що відмова кваліфікується за тією ж статтею Кодексу про адмінправопорушення, що й кермування напідпитку. Тому Занюк почав дути в Драгер, але робив це так, що пристрій не міг спрацювати. Занюк сказав, що у нього болять груди і він не може дути. Його повезли в райлікарню, але й там порушник не зміг пройти алкотест. Довелося доставляти його в обласний наркодиспансер. Але й там була та ж сама історія. У результаті лікар написав висновок за зовнішніми ознаками, що чоловік таки нетверезий.

Зрештою, і сам затриманий згодом перестав заперечувати свій тодішній стан. Під час судового засідання, де було продемонстровано відео з бодікамери інспектора патрульної поліції Луцька Олексія Дмитрієва, головуюча суддя Вікторія Корецька запитала Занюка, як він може прокоментувати побачене. На це чоловік відповів: "Навіть не знаю, що сказати. Що знімалося, те й знімалося. Може, що там і говорив, але я ж був випившим."

Олег Занюк заявив клопотання про допит двох свідків і пообіцяв звбезпечити їх явку на наступне судове засідання. Один з них - це водій маршрутного таксі, який того вечора нібито перебував на АЗС і, за словами Занюка, бачив, що за кермо сідав Василь Літвицький. (У суді Олег Занюк доводить, що був в автівці в якості пасажира. А виходив зі сторони водія, бо праві дверцята автівки не відкривалась)

Інший свідок - Василь Літвицький, який, за словами Занюка, готовий свідчити, що саме він був за кермом того вечора.

Суддя Вікторія Корецька запитала, в яких стосунках зі свідками перебуває обвинувачуваний. Занюк заперечив дружні зв'язки. Проте, ще на початку судового засідання, коли він описував події того вечора то сказав, цитуємо: "Їхали ми з товаришем на його автомобілі...Ми їхали з смт Цумань з ним....."

Суд оголосив перерву до 12-ї години 16 січня. Цього дня планують заслухати свідків Занюка.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
цей мусорок звісно напєтросянив на 5 років тюрми, без права оскарження. але цю Корецьку Вікторію давно треба посадити -років ще 6 тому- разом з чоловіком прокурорчиком-сімейка хабарників вищого гатунку
Відповісти
то ця сучка ще судить з своїм кобєльом єслі що вона не дорого коштує
Відповісти
Мусорня в свому репертуарі ,садити скотиняк по повній, щоб другим неповадно було .
Відповісти
Лице нашої ківерцівської поліції як така тварина може бути лицем закону
Відповісти
Вигнати з поліції гниль цю. Щей заступник карного розшуку да його сторожом невзяв би робить цього алкоголіка. Мабуть начальник ківерцівської поліції сліпий бо як може тримати таке шапіто
Відповісти
І ще це бидло працює в поліції нащо дивиться керівництво ????? Придумує байку про то шо він просто пасажир так ти ж як злодій втікав від поліцейських з колегою алкоголіком. От як можна тримати таких слугів закону щей зам нас. Карного розшуку
Відповісти
Вигать цього клоуна
Відповісти
Ганьба ківерцівської поліції
Відповісти
Скажем так я не є судею, але одна показова справа яку розкручують мені нічого не говорить, попова звичайно чоловік під роздачу але суд над рядовим співробітником це мені здається нічого і не дасть. Скільки таких справ в яких засвічене вище керівництво навіть не доходять до суду а скільки вирішуються на місці. Показуха це все не з тих людей починають.!!!!!!
Відповісти
Волиньпост дайте людям слово, чого Ви видаляєте коментарі, де захищають цього офіцера!!!
Відповісти
Такої підлої хитрої сволочі як цей поліцейський мабуть в нашій мусарні нема до того щей взяточник і виявилось алкоголік. Зінюк іди на ринок охранніком нема що тобі робить в міліції з твоїм IQ
Відповісти
Прочитавши ваші коментарі, та зваживши все сказане можу Вам порадити звернутись до психіатра. Таке враження, що все написане самими ангелами, та борцями за справедливість. Тільки невидно тих борців, на вулиці, вони тільки сидять за копютерами за...ці...

Відповісти
там не обовязково включати поворот адже рух тільки в одну сторону. впринципі це не є суттєво. а взагалі вони спиняють тьльки буси під видуманими причинами бо ж можуть перевозити щось. бо потрібно жити і тим і тим. а слідаку просто неповезло. здав якто кажуть і бистренько обмить.
Відповісти
Останні новини
На Волині співробітника карного розшуку судять за «перегони» напідпитку
07 січень, 2017, 08:00