Фракція «Микол» і «за субсидію труби не купиш» - ТОП-цитат луцького мера

Фракція «Микол» і «за субсидію труби не купиш» - ТОП-цитат луцького мера
Луцький міський голова Микола Романюк, як то кажуть, за словом у кишеню не лізе. Градоначальник вміє і тонко пожартувати, і добряче похвалити, та іноді навіть всипати перцю підлеглим, використовуючи свої неповторні фрази.

Саме Миколі Романюку вдається втихомирити балаган під час сесії і, дібравши вдалі слова, присоромити обранців громади за популістичні рішення чи політичні голосування, пише Руслан Пилипчук на шпальтах Конкурента. Тож до уваги читачів рейтинг найяскравіших та найгостріших цитат луцького міського голови у 2016 році.

***

На першій оперативній нараді у 2016 році Луцький міський голова Микола Романюк одразу ж дав розпорядження оголосити конкурс для відбору аудиторських компаній, які перевірять діяльність ДКП "Луцьктепло", КП "Луцькспецкомунтранс", КП "Луцькводоканал" та Луцького підприємства електротранспорту.

"Територіальна громада, яка є власником усіх цих підприємств, повинна знати про порушення, якщо вони є".

***

"Попрошу тиші в залі!!!"


Цими словами міський голова завжди намагається вгамувати депутатів.

Дуже обурювало міського голову, коли депутати вирішували попіаритись "на камери" і цим самим розтягували сесію на довгі години.

"Ну давайте запитуйте, ви ж номера мого мобільного не знаєте і треба було аж місяць (!) чекати, щоб запитати щось у міського голови".


З такими словами звернувся до депутатів Петра Бойка і Бориса Смаля мер. Варто згадати й той момент, коли Петро Бойко під час сесії спитав у Романюка, коли ж приберуть сміття із місця згорілої будівлі. Микола Романюк за словом в кишеню не поліз і запропонував йому після сесії разом переодягнутись і піти прибрати там сміття, щоб депутату більше не доводилось чекати місяць, аби задати питання меру.

***

"Я вам в батьки годжусь!"


Так розсердився одного разу міський голова на тон і висловлювання депутата Сергія Були, який вкотре підняв питання підозрілої, на його думку, заміни труб на ДКП "Луцьктепло".

***

Згадував про ці труби і неприємний тон депутата Були мер ще довго.

"У нас всі у всьому розбираються: в діаметрі труби, у довжині і так далі. Хай би кожен займався своєю роботою, і було б найкраще".

Так сказав міський голова на одній із оперативних нарад. Тоді він повідомив, що на вулиці Кравчука після запуску теплопостачання прорвало тепломережу.

"Треба було б того депутата послати туди. Хай би ту аварію ліквідував, де він кричав, що там труби хороші".


Це сказав мер, натякаючи на Булу.

***

Втім діставалося "на горіхи" від міського голови не тільки депутатам, але й членам виконкому.

"Виконком є тормозом розвитку будівництва в Луцьку".


Це сказав міський голова, коли члени виконкому не підтримали дозволу для ТзОВ "Кристал житло інвест" на внесення змін до детального плану території житлового кварталу між вулицями Рівненською, Карпенка-Карого, Островського у місті Луцьку у зв'язку зі зміною проектних рішень.

"Я буду виводити деяких членів на чисту воду і тих, хто там сидить в залі ззаду і диктує, як кому голосувати",

пригрозив тоді Микола Романюк.

***

Втім, коли того було треба,. міський голова не лише критикує, а може і вміє заступитись.

"Кожен депутат має право на висловлення думки".


Про це сказав одного разу Микола Романюк своєму першому заступнику Тарасу Яковлеву, коли він вже хотів вступати у суперечку з депутатом Павлом Данильчуком, який одного разу запропонував оголосити конкурс й разом із громадськими організаціями поміркувати, як можна було б "меморіалізувати" пам'ять про загиблих учасників АТО на "намоленому місці", де зараз стоїть фотостенд.

До речі, цю фразу Романюк також любить повторювати часто і на кожній сесії.

***

Вміє міський голова розряджати критичні ситуації на сесіях міськради й жартами.

Так, на одній із сесій Микола Романюк вирішив розрядити обстановку, сказавши, що у міській раді можна буде створити фракцію "Микола".

"Ми створимо фракцію "Микола". А що? У нас чотири Миколи і я – п'ятий. Миколу Собуцького зробимо головою фракції".


***

"Перепрошую за вислів!"

Очевидно, найулюбленіша фраза міського голови. Оскільки він її каже ну дуже часто.

***

"Якщо не задоволені вивезенням сміття, то не треба смітити".


Такі слова прозвучали на одній із оперативних нарад у міського голови, коли слухали питання щодо встановлення сміттєвих баків.

***

"Я теж проти високих тарифів, але маємо те, що маємо. Якщо ми ухвалимо таке рішення і навіть створимо комісію, то із завтрашнього дня я даю вказівку про припинення фінансування всіх робіт. Тоді ми зупиняємо всі роботи щодо садочків, роботи щодо шкіл і недофінансовуємо ремонти прибудинкових територій та доріг, бо не буде грошей в бюджеті. От такий наслідок прийняття цього рішення"
.

Так пояснив Микола Романюк, чим загрожує голосування за рішення (яке окремі депутати охрестили "популістичним") про накладання мораторію на підвищення тарифів на тепло.

***

"А субсидіями заробітну плату не виплатиш, за субсидію труби не купиш, за транспортування газу не розрахуєшся. І якраз зараз виникає ця проблема: субсидій більшає, живих грошей меншає".

Зазначив очільник Луцька в одному із інтерв'ю для місцевого інтернет-видання.

***

Як відомо, нинішній міський голова тривалий час очолював Волинське регіональне управління "ПриватБанку".

Мер запевнив: досвід такої роботи дуже допомагає й зараз. Про це він розповів в ефірі ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" .

"Безперечно, досвід роботи в "ПриватБанку" згодився. Це банк, який першим в Україні впроваджував нові технології, проводив якісь майстер-класи та багато інших нових речей. Вони актуальні й сьогодні".

***

"До праці!"


Такими словами закінчується кожна оперативна нарада у Луцького міського голови Миколи Романюка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фракція «Микол» і «за субсидію труби не купиш» - ТОП-цитат луцького мера
07 січень, 2017, 10:00