Негода заблокувала майже 30 авто на Одещині

Негода заблокувала майже 30 авто на Одещині
Майже добу три десятки авто залишаються заблокованими в Ізмаїльському районі. Понад тисячу людей визволили зі снігових заметів рятувальники за останню добу. Найбільше – в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях.

Там через перемети у полях застрягли пасажирські автобуси, карети швидкої, вантажівки та приватні автівки. В Ізмаїльському районі Одещини близько 30 машин заблоковані у снігах уже майже добу. Транспорт надзвичайників пробратися до них не може. Тягач, який попросили у військових, зламався напівдорозі, - йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Застрягати в заметах транспорт на Одещині почав ще відучора, з 11-ї години ранку. Приблизно тоді ж на трасі Одеса-Рені неподалік села Кринички зупинилися 30 одиниць транспорту.

Серед них - рейсовий автобус та приватні авто. В них - понад півсотні людей, є й маленькі діти. Люди добу волали про допомогу — телефонували усюди, куди могли. Кажуть, їм скрізь відповідали, що дорога непроїзна і рятувальники пробитися до них не можуть.

Не замерзли лише тому, що люди з села приносили їм теплий чай, а також забрали до себе людей з маленькими дітьми. Натомість рятувальники кажуть, що про негоду всіх попереджали, просили людей у дорогу не вирушати. Зараз у тому районі перемети сягають півтора метри, то ж колісна техніка і не змогла пробитися. Вночі з Одеси відправили гусеничну техніку, залізницею спорядили спеціального бульдозера.

"Наші пробиваються, як можуть. Бо зі сторони Ізмаїла там замело так, що не проходить навіть важка колісна техніка", - говорить речник Головного управління ДСНС України в Одеській області Андрій Мельник.

Опівдні в Ізмаїлі вирішують направити до застряглих всюдиходи через поля, обираючи менш засніжений шлях. До рятувальної операції долучаються прикордонники — із застави виїздять три військових "КрАЗи". Вони везуть їжу, теплі речі та пальне. Кажуть, постійно змушені міняти маршрут, бо руху заважають покинуті автівки. Вони змушені їх витягати, щоб звільнити шлях. Щойно рятувальники дістануться до заблокованих, людей будуть перевозити до села Холмське, там розгорнули пункт обігріву. А також витягатимуть їхні автівки із заметів, бо регіон очікує на другий удар стихії та потужний снігопад.

Тим часом у Миколаївській області сьогодні пообіді знову закрили всі траси для всіх видів транспорту. В Одеській, Херсонській та Кіровоградській областях рух обмежений частково.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Негода заблокувала майже 30 авто на Одещині
07 січень, 2017, 21:05