У Луцьку вшанували пам’ять Олекси Алмазова

У Луцьку вшанували пам’ять Олекси Алмазова
У Луцьку вшанували пам’ять учасника визвольних змагань 1918-1921 років, генерал-хорунжого Армії УНР Олекси Алмазова.

Про це повідомляє ВРД НТКУ.

Відзначити 131 річницю від дня народження патріота і героя армії Української Народної Республіки до його могили, що знаходиться у сквері на проспекті Волі, прийшли представники громадських організацій, небайдужі лучани.

Олекса Алмазов народився 1886 року в Херсоні. Обрав омріяний фах військового, брав участь у Першій світовій війні. А з 1918 року став на захист українських земель від більшовицьких військ. Згодом отримав звання генерала-хорунжого Армії УНР. Відзначився у боях поблизу Києва, Вінниці та у Тернопільській області, але невдовзі потрапив у полон і перебував у таборі. З 1930 року проживав у Луцьку, куди на той час не дійшли більшовики. Працював у земельній управі Волинського воєводства.

Помер у 1936 році. Похований генерал армії Української Народної Республіки Олекса Алмазов на військовій частині кладовища, що навпроти гімназії №4 імені Модеста Левицького на проспекті Волі. За часів комуністичної влади цвинтар було ліквідовано, і зараз там немає могил, проте, поховання Олекси Алмазова вдалося віднайти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.