На Волині з початку року – 42 пожежі

На Волині з початку року – 42 пожежі
З початку року в області виникло 42 пожежі, основні причини їх виникнення – необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації електричних приладів, пічного опалення та коротке замикання електромереж.

Про це повідомляють у прес-службі ДСНС Волині.

Так, 7 січня о 00:38 в селі Прохід Ратнівського району загорівся дерев’яний житловий будинок. Ліквідували загорання о 1:09 співробітники Державної пожежно-рятувальної частини № 14 та місцевої пожежної команди села Гірники.

О 01:49 у місті Любомлі виникла пожежа на 2-му поверсі 2-поверхового цегляного житлового будинку. Вже за 2 хвилини о 01:51 на місце події прибули працівники Державної пожежно-рятувальної частини №10, які оперативно локалізували пожежу. Локалізація о 02:15, а вже о 03:20 остаточна ліквідація. Ймовірна причина пожежі – коротке замикання електромережі.

О 02:44 у Ковелі трапилась пожежа в цегляному житловому будинку. За викликом на місце події прибули співробітники Державної пожежно-рятувальної частини №19 міста Ковеля, які 4:00 загасили загорання.

О 11:02 в селі Лаврів Луцького району загорілася господарська цегляна будівля. О 12:57 ліквідували вогонь працівники Державної пожежно-рятувальної частини № 2, частини спеціальної пожежної техніки м.Луцька та місцевої пожежної команди села Чаруків.

Того ж дня о 14:03 у місті Луцьку на вул. Я.Купали зайнявся вогнем цегляний житловий будинок на дві квартири. Пожежу локалізували 14:29 працівники Державної пожежно-рятувальної частини № 2, частини спеціальної пожежної техніки та Державної пожежно-рятувальної частини №1 м.Луцька. О 15:17 остаточно її ліквідували. Внаслідок пожежі отримав термічні опіки голови, верхніх кінцівок громадянин 1938 року народження. Він госпіталізований до Луцької міської клінічної лікарні, стан – середньої важкості.

О 14:40 у селі Масловець Любомльського району виникла пожежа цегляному житловому будинку. Локалізували загорання співробітники Державної пожежно-рятувальної частин №10 та місцевої пожежної команди села Головно.

О 15:40 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що у селі Нова Вижва Старовижівського району горить дерев’яний житловий будинок. На місце події у складі двох відділень прибули співробітники Державної пожежно-рятувальної частини №16, які швидко ліквідували вогонь. На пожежі виявлено жінку 1926 року народження. За попереднім діагнозом, у неї – отруєння чадним газом, вона госпіталізована в реанімаційне відділення Старовижівської центральної районної лікарні, стан важкий.

Також о 16:02 у селищі Турійськ загорілась цегляна господарська будівля. На місце події прибули співробітники Державної пожежно-рятувальної частин №17, які приборкали вогонь.

О 17:47 в місті Муравище Ківерцівського району загорівся автомобіль, що знаходився в дерев’яній господарській споруді. Ліквідували загорання співробітники Державної пожежно-рятувальної частини № 7 міста Володимира-Волинського та місцевої пожежної команди міста Устилуг.

8 січня о 11:33 у місті Луцьку зайнялась вогнем цегляна господарська споруда в комплексі з гаражем. Ліквідували її працівники Державної пожежно-рятувальної частини № 1,2,3 та частини спеціальної пожежної техніки м.Луцька.

О 13:48 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що у селищі Цумань Ківерцівського району горить дерев’яна господарська споруда. На місце події прибули співробітники Державної пожежно-рятувальної частини №6 міста Ківерці та місцевої пожежної команди селища Цумань, які і ліквідували вогонь.

О 14:25 у селі Піща Шацького району трапилась пожежа в дерев’яній господарській споруді. За викликом на місце події прибули співробітники Державної пожежно-рятувальної частини №11, які погасили загорання.

9 січня о 15:34 у селі Дорогиничі Локачинського району виникла пожежа в дерев’яному житловому будинку. На місці пожежі було виявлено тіло дитини 2015 року народження. Погасили загорання співробітники Державних пожежно-рятувальних частин № 15, 18 та місцевої пожежної команди села Війниця. Вогнем знищено дві житлові кімнати, 70% перекриття, 80% даху. Ймовірна причина пожежі – коротке замикання електромережі.

Також о 7:23 у місті Ковелі трапилось загорання цегляної літньої кухні з гаражем. На місце події прибули співробітники Державної пожежно-рятувальної частин №4 та 19, які 20:00 ліквідували вогонь.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пожежа, НП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.