Волинський медик розповів, як правильно купатися на Водохреще

Волинський медик розповів, як правильно купатися на Водохреще
Після купання у крижаній воді важливо відразу тепло одягнутися. Для першого купання на Водохреще потрібна 100% впевненість у намірі та психологічна готовність.

Про це розповів головний лікар Нововолинської міської лікарні Віктор Мороз, - пише Буг.

Мороз про пірнання в ополонку знає не з чуток: ще 5 років тому він спробував загартувати організм крижаною водою взимку. Тепер купання на Водохреще для нього вже є традицією. Він купається у водоймах незалежно від погоди. Цього року на Водохреще він традиційно пірнатиме в ополонку.

«Так, я це роблю кожної зими більше 5-ти років. Крім того, щодня обливаюся холодною водою. Окунутися можна не з головою, але відразу ж потрібно тепло одягнутися. Як лікар скажу, ніякі медикаменти не лікують, а лише допомагають побороти хворобу. Для цього є загартовування. Потрібно дати організму можливість поборотися з інфекцією. Підвищена температура тіла – це захисна реакція організму, тому температуру до 38-ми градусів ніколи не треба збивати», – говорить Віктор Мороз.

Найголовніше та найважче – зважитися роздягнутися на холоді та зайти у крижану воду вперше. Для першого разу потрібна 100%-на впевненість у намірі та психологічна готовність.

«Пропагувати здоровий спосіб життя і самому його не дотримуватися – нелогічно. Я не є взірцем, проте кинув палити і загітував багатьох своїх знайомих залишити цю шкідливу звичку», – розповідає головний лікар.

Він чітко визначає різницю між фізкультурою і спортом. Можна сказати, що фізкультура – це вид фізичної діяльності людини, спрямований на збереження і зміцнення здоров’я, а спорт, на відміну від фізкультури, часто носить характер змагання між спортсменами.

«Фізкультура – це запорука повноцінного життя, а спорт – це перевантаження, яке не кожному корисне», – підсумовує Віктор Мороз.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинський медик розповів, як правильно купатися на Водохреще
10 січень, 2017, 16:34