США може прийняти нові санкції проти Росії

США може прийняти нові санкції проти Росії
Республіканці Джон Маккейн, Ліндсі Грем, Роберт Портман, а також демократи Бен Кардін і Боб Менендес внесли до Сенату США законопроект про додаткові санкції відносно РФ через російські кібератаки та ситуацію в Україні. Запропоновані санкції стосуються приватних осіб, енергетичного комплексу і банківської системи.

Як заявив демократ Бен Кардін, Росія "атакувала" Америку, порівнявши ситуацію з 11 вересня і Перл-Харбором, - пише ТСН.ua з посиланням на ТАСС.

Він нагадав, що доповідь розвідки, представлена 6 січня, доводить особисту причетність Путіна до кібератак, спрямована на підрив довіри до демократичної системи США. Санкції торкнуться енергетичного сектора і сфери суверенного боргу. Крім цього, санкції будуть введені щодо приватних осіб, яким буде заборонений в'їзд в США і використання американської банківської системи.

Республіканець Джон Маккейн назвав основною причиною внесення в Конгрес законопроекту ескалацію конфлікту в Україні та участь Росії у військовій операції в Сирії. За словами авторів законопроекту, санкції будуть застосовані до енергетичного сектору, оскільки саме він є основою російської економіки.

Також сенатори планують встановити обмеження на можливості взаємодії з Москвою з питань ядерної енергетики. Законопроект також передбачає обов'язкове введення заборони на видачу віз і арешт активів усіх, хто "підриває кібербезпеку державної, приватної інфраструктури або демократичних інститутів".

В якості ще одного заходу сенатори пропонують вводити санкції за співпрацю з російським оборонним комплексом, Федеральною службою безпеки і ГРУ.

Як відомо, раніше була оприлюднена спільна доповідь спецслужб США, в якій вони погодилися, що російський президент Володимир Путін причетний до спроб змінити результат виборів у США. Після цього обраний президент США Дональд Трамп офіційно визнав причетність Росії до кібератак в США.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.