«Азов» кличе на марш у Луцьку

«Азов» кличе на марш у Луцьку
29 січня у Луцьку пройде марш на честь 99 річниці героїчного бою під Крутами.

Захід організовує Цивільний корпус «Азов» Волині, - повідомив на сторінці у Facebook керівник організації Олександр Дмитрук.

Збір учасників о 19:00 на Київському майдані.

Зазначимо, що майже сто років тому відбувся нерівний бій біля невеликого на Чернігівщині, хоч і не врятував Київ від захоплення більшовиками, проте став символом самопожертви українських юнаків.

29 січня 1918 року на залізничній станції Крути за 130 кілометрів від Києва між кількома сотнями київських курсантів, студентів та козаків, що утворили Помічний Курінь Студентів Січових Стрільців під командуванням сотника Омельченка, і багатотисячним підрозділом Червоної Гвардії відбувся бій, який дозволив на кілька днів зупинити наступ більшовиків на Київ.

Юнкери та студенти, які не мали жодного бойового досвіду, а на озброєнні мали лише 16 кулеметів та дві гармати на залізничній платформі. Бій тривав понад 5 годин, - було відбито кілька атак двотисячного загону балтійських матросів. В результаті бою під Крутами з українського боку загинуло близько 140 чоловік, 30 чоловік попали в полон, не зорієнтувавшись в сутінках. Полонені 27 студентів та двоє офіцерів були того ж дня розстріляні як помста за більше 300 загиблих червоноармійців.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
опа - мусара маршом підуть по місту!!! На лоб закріпити кожному чесно зароблену мусарску ксіву!!!
Відповісти
Вже цих маршів . Якщо за гроші то можна іти
Відповісти
"марширувати"?. Пора вже працювати, а то, мабуть, думаєте, що хліб і мясо на деревах ростуть, а будинки, дороги, заводи не будуються, а із землі ростуть, "марширувальники".......
Відповісти
закінчаться свята, повернуть в Липини пацієнтів...
Відповісти