Луцькі депутати – проти «антисоціального» державного бюджету

Луцькі депутати – проти «антисоціального» державного бюджету
Депутати Луцької міської ради підтримали звернення до Верховної Ради, у якому просять внести зміни у держбюджет, аби пільговий проїзд, «комуналку» та інші видатки для освіти та медицини фінансували із нього, а не із місцевих.

Таке рішення прийняли під час сесії міськради у четвер, 12 січня.

Як розповів ініціатор рішення з фракції «Батьківщина» Андрій Козюра, цей бюджет «антисоціальний», оскільки «під виглядом децентралізації» місцевим бюджетам накидають додаткові видатки. Тому він хоче домогтися внесення змін у держбюджет, щоб отримати фінансування цих видатків із нього.

Нагадаємо, у 2017 році на Луцьк передали частину «державних» видатків, зокрема оплату комунальних послуг та енергоносіїв загальноосвітніх навчальних закладів – 28 мільйонів гривень, видатки на утримання обслуговуючого персоналу загальноосвітніх навчальних закладів – 64,7 мільйона, інші видатки з утримання загальноосвітніх навчальних закладів – 8 мільйонів, видатки на харчування пільгової категорії дітей у загальноосвітніх навчальних закладах – 8,16 мільйона, оплату комунальних послуг та енергоносіїв закладів охорони здоров’я – 15,2 мільйона, надання пільг з послуг зв’язку, інших передбачених законодавством пільг – 2 мільйона, компенсацію за пільговий проїзд – 20 мільйонів, витрати на профтехосвіту – 56 мільйонів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Децентралізація!!! У громад валом грошей, (по нарадах в ОДА) так що не треба ла-ла-бла-бла! Спитайте як у Польщі і хто фінансує! Недодепутати!!!
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати – проти «антисоціального» державного бюджету
12 січень, 2017, 10:55