Віншування, янголи і різдвяне тепло: у Луцьку колядував фестиваль вертепів

Віншування, янголи і різдвяне тепло: у Луцьку колядував фестиваль вертепів
У Луцьку відбувся ХVIII Міський фестиваль вертепів «З Різдвом Христовим!», у рамках якого понад десяток колективів продемонстрували справжні різдвяні театралізовані дійства. Учасники свята вітали містян колядками та віншуваннями.

Різдвяне свято відбулося у міському будинку культури «Просвіта» 12 січня.

Перед початком власне святкового концерту присутніх привітав заступник міського голови Андрій Киця.

«Кажуть, ми відроджуємо українські традиції. Чому відроджуємо? Вони у нас живуть, і ми їх пам’ятаємо і примножуємо. Дуже добре, що це дроблять дітки, бо саме вони – наше майбутнє», - зазначив посадовець. Адже якщо ми збережемо традиції то Україна буде багатою, самодостатньою державою.

Він також побажав усім гарного настрою та отримати частинку тепла від різдвяних колядок. Учасникам колективів Киця побажав вдалих виступів та чудових емоцій.

Опісля на сцені один за одним з’являлися вертепи. Десятки колядників, у супроводі янголів, Мойш, східних царів та головних дійових осіб свята – Марії, Йосипа та Ісусика, показували різдвяні вистави та бажали Україні миру та достатку. Вихованці різних шкіл, зодягнуті у барвисті костюми, демонстрували свої вокальні вміння та талановиту акторську гру. Глядачі захопено аплодували юним артисам, та навіть тихенько наспівували колядки

Оцінювало виступи колядників журі у складі директора Волинського лялькового театру Данила Поштарука, директора Палацу культури Юрія Войнаровського, члена національної спілки письменників України, журналіста Надії Романюк, завідувачки відділу етнографії та народних промислів Волинського краєзнавчого музею Людмили Мірошниченко-Гусак та провідного спеціаліста науково-методичного-центру Волині Петро Тодосюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Віншування, янголи і різдвяне тепло: у Луцьку колядував фестиваль вертепів
12 січень, 2017, 14:38
На Волині замерз чоловік
12 січень, 2017, 14:26