На луцьких патрульних завели кримінал

На луцьких патрульних завели кримінал
За фактом нібито незаконного затримання патрульними громадянина у Луцьку триває досудове розслідування.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокурори перевірили, як дотримуються луцькі патрульні законодавства. Упродовж 11 місяців 2016 року поліцейські в Луцьку адміністративно затримали та доставили до Луцького відділу 735 осіб. У прокуратурі стверджують, що в 31 випадку це було незаконно.

Виявила перевірка й факти безпідставного тримання затриманих понад три години та випадки внесення до протоколів про адміністративне затримання недостовірного часу фактичного затримання порушників.

Поліцейські не завжди інформували Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області про затримання осіб.
Також прокуратура виявили також випадки неповідомлення працівниками патрульної поліції родичів затриманих.

Окрім того, троє патрульних 11 грудня минулого року опівночі нібито незаконно затримали громадянина із застосуванням прийомів самооборони та кайданок. Чоловіка доставили його до Луцького відділу поліції, де й утримували близько години, так і не склавши протокол його затримання та протокол і постанову про вчинення ним адміністративного правопорушення.

«Таким чином, громадянина було незаконно позбавлено волі та спричинено йому тілесні ушкодження», - заявили у прес-службі прокуратури.

Відомості про перевищення поліцейськими влади та службових повноважень внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Триває досудове розслідування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нарешті ЗАКОНи почали діяти і на патрульних!! безкарність породжує вседозволеність, а вседозволеність серед патрульних росте!!! Чекаю коли ще на атавістів Ніколайчуків та іншіх... порушать карні справи за незаконні дії!
Відповісти
Прокурори "перевірили" патрульних? Ще б хто прокурорів перевірив.
Відповісти
А вони що думали що безкарні? А чи притягнуть до відповідальності, оце загадка.
Відповісти
Тож вони патріотично налаштовані та матеріально вмотивовані.Тож вони прийшли змінити систему та країну.І що тепер притягнуть до відповідальності?А яка відповідальність Рижкова і Ко?Це ж він відбирає найкращих з кращих...свіжа кров!!!
Відповісти
Пєтішків за кермом, які будуть порушувати, а потім включати камери і борзіти ще побільшає, ті поліцаї і так затуркані, а наша громада хоче шоб вони гроші не брали, але самі пропонують, не зупиняли, не штрафували, але щоб непросидждували штани, "патамуша я на вас за шо налогі плачю?" Цій нації все не так, весь народ країни треба 40 років по полю водити щоб повиздихували старі буркутуни, і виросли незалежні молоді люди які будуть діяти, стрімитись до кращого, а не породжувати свавілля і шукати в тому винних. Починайте з себе
Відповісти
А в райотделах ваще беспридел,ни протоколов задержания ни протоколов досмотра никто не состовляет
Відповісти
Чим більше складають бумаг, тим більше шукають на свою жопу пригод...., патрульні навіть не знають в яких випадках вони можуть скласти протокол про затримання, стаття 262 адмінкодексу їм побоку...
Відповісти