Підозрюваного у справі Литкіної залишили під вартою

Підозрюваного у справі Литкіної залишили під вартою
Підозрюваний у вбивстві Катерини Литкіної Назар Статочнюк залишається під вартою до 10 лютого.

Таке рішення прийняв суддя Луцького міжрайонного суду Андрій Сівчук на засіданні 12 грудня, – пише Буг.

На початку судових дебатів адвокат підозрюваного Віктор Шостак попросив у судді приєднати до матеріалів справи письмове заперечення на клопотання прокурора щодо продовження строку тримання під вартою Статочнюка.

Під час судового засідання суддя відхилив клопотання прокурора Самчука про допит працівника СІЗО, в якому перебуває Статочнюк. Адвокат Шостак окреслив поведінку підозрюваного як процесуальну та заявив, що в СІЗО на неповнолітнього здійснюється тиск. «Доросла особа вмовляє його визнати вину», – зауважив він.

Суддя Сівчук також відмовив прокурору Самчуку у приєднанні до справи заяви про відсутність вільних електронних засобів (браслетів). У зв’язку з цим, пом’якшення запобіжного засобу не може гарантувати здійснення відповідного контролю за підозрюваним.

Батько Катерини Литкіної повідомив, що чув багато про негативну поведінку Статочнюка. Особисті характеристики, які надають захисники підозрюваного, зовсім не відповідають дійсності, бо сама Катя неодноразово скаржилася на хлопців.

Суддя прийняв рішення не змінювати запобіжного заходу і продовжити тримання під вартою підозрюваного у вбивстві Катерини Литкіної до 10-го лютого 2017-го року. У разі визнання вини, Статочнюку «світить» від 10-ти до 15-ти років позбавлення волі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Підозрюваного у справі Литкіної залишили під вартою
12 січень, 2017, 15:18