Протягом свят отримали обмороження 8 волинян

Протягом свят отримали обмороження 8 волинян
Протягом різдвяних днів до опікового центру Луцької міської клінічної лікарні потрапило 8 волинян із обмороженням.

Один чоловік був доправлений до лікарні з діагнозом «загальне переохолодження». Для усіх постраждалих свята завершилася плачевно через споживання алкоголю. Лікарі застерігають: попри те, що на вулиці уже не -20, ймовірність отримати холодову травму і надалі висока, – повідомляє ВРД НТКУ.

Не втрачати пильність на вулиці радить завідувач опікового центру міської клінічної лікарні Роман Трач. Наголошує: обморозитись можна навіть при температурі +1, адже злий жарт може зіграти вологість. Роман Трач пояснює, що з вологої поверхні швидше йде випаровування і місцева дія температури знижується. Наприклад, якщо ходити у мокрих шкарпетках, виникає небезпека отримати холодову травму.

«Зелений змій» – найпоширеніша причина негараздів. Зокрема, на холоді алкоголь не зігріває, а лише притуплює відчуття, ще й посилює тепловіддачу. Один із пацієнтів центру, Олександр, – із Ківерцівського району. Чоловік щиро зізнається: у проблемі винен сам. Колядував, випивав, а потім задрімав на снігу. І якби не сусіди, розповів пацієнт, міг би замерзнути. Рук Олександр до цього часу не відчуває. Однак лікар Роман Трач заспокоює, з ними все буде гаразд.

Обмороження зумовлює спазм судин. Сигналами холодової травми є пекучі відчуття в кінцівках, а потім оніміння і втрата чутливості. Якщо ви відчуваєте ці симптоми — за медичною допомогою необхідно звертатись одразу: сучасні методи лікування допоможуть уникнути некрозу, тобто відмирання тканин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Протягом свят отримали обмороження 8 волинян
12 січень, 2017, 17:20