Перший український вертоліт готовий для серійного виробництва. ФОТО

Перший український вертоліт готовий для серійного виробництва. ФОТО
Завершилися заключні сертифікаційні випробування вертольоту Мі-8МСБ: гвинтокрила машина успішно пройшла сертифікацію для серійного виробництва.

Про це сказав директор Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України генерал-майор Юрій Тішков, повідомили УНН у прес-службі відомства.

"Це винятково знаменна подія: хоча й з елементами радянського виробництва в Україні фактично створено перший український вертоліт", - підкреслив заслужений льотчик випробувач СРСР.

Випробування проходили в умовах високогір’я і високих температур у найспекотнішій точці СНД поблизу містечка Шаартуз у Таджикістані. Випробувальна бригада Центру у складі двох льотних екіпажів та наземного персоналу протягом трьох тижнів досліджувала граничні характеристики машини. Вертоліт перевантажували: він на одному двигуні працював протягом 30 хвилин на злітному режимі і набирав висоту 5000 метрів, робочу температуру двигуна доводили до 148 градусів при максимально можливих 150, гірські вертолітні майданчики облаштовували на висотах 2500, 3300 і 4200 метрів.

"Українські випробувачі працювали на майданчику Москвина в районі всесвітньо відомих семитисячників Паміру. Таким чином, ми продовжили випробування в умовах високогір’я, які розпочали у Криму на горі Роман-Кош висотою 1545 метрів на початку цього року", – повідомив заслужений льотчик-випробувач СРСР Юрій Тішков.

За його словами, програма випробувань виконана повністю. Завдяки унікальним двигунам Запорізького ВАТ “Мотор Січ” машина вкотре “здивувала” своїми льотно-технічними характеристиками – деякі з них навіть кращі, ніж у більш потужного вертольоту Мі-8МТ. А в порівнянні з базовим вертольотом була досягнута 20-відсоткова економія палива. Крім того під час проведення цьогорічного міжнародного авіасалону “Авіасвіт-XXI” під Києвом на Мі-8МСБ вставлено новий світовий рекорд для цього типу вертольотів з набору висоти – 8200 метрів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все добре, тільки на вигляд він із 80-х років минулого сторіччя
Відповісти
Так воно і є.
Відповісти
Останні новини
Перший український вертоліт готовий для серійного виробництва. ФОТО
22 жовтень, 2012, 14:25