Луцький ЦНАП добудує скандальна фірма

Луцький ЦНАП добудує скандальна фірма
Тендер на добудову Центру надання адміністративних послуг у Луцьку виграла фірма, якій всього півтора роки.

Закупівлю під назвою Реконструкція (модернізація) частини адміністративного приміщення під Центр надання адміністративних послуг на вулиці Лесі Українки в Луцьку оголосили 16 грудня, - пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Йдеться про добудову для розширення зали очікування, облаштування ще 5 робочих місць та гардеробу.

Під час сесійного засідання міський голова Микола Романюк повідомив, що згаданий тендер виграла фірма, якій всього півтора роки.

«Тендер провели через Prozorro і виграла одна фірма, якій менше двох років. Може, є там стілець і печатка та й усе. За день в ЦНАПі обслуговується більше тисячі людей, от перекопають там все за наші гроші, а не завершать – що робитимемо? », - зауважив він.

Згідно з інформацією сайту закупівель системи Prozorro, переможцем тендеру стала фірма «Будгарант плюс».

Історія аукціону свідчить, що на ці роботи претендували четверо учасників - ТОВ «Луцькспецбуд» (цінова пропозиція 3 739 998 гривень), «Західелектромонтаж» (3 012 600 гривень), ТОВ «ВЕСТ БІЛДІНГ ГРУП» (3 012 500 гривень) та ТОВ «БУДГАРАНТ ПЛЮС» (3 012 000 гривень).

Відповідно до інформації Міністерства юстиції, статутний капітал фірми-переможця складає 1 тисячу гривень. Кінцевими бенефіціарами є Школьний Богдан Анатолійович (місто Київ, вулиця Регенераторна, 4, кв. 1-377) та Гринкевич Роман Ігорович (місто Львів, вул. Остроградських, 5/45)

Як пише видання «Наші гроші. Львів», «Будгарант Плюс», яке працює на ринку менше двох років, у своїй довідці про виконання аналогічних договорів, зазначило три державні підряди, з яких два – це субпідряди від ТОВ «Львівський будівельний холдинг».

Серед них є і скандальне будівництво Дрогобицької школи №5, яке триває з 1993 року і мало б закінчитись у вересні 2016. Минулого року мерія Дрогобича звинуватила «Львівський будівельний холдинг» у зриві виконання робіт. В мерії заявили, що всі необхідні кошти були перераховані підряднику, який не виконав своїх зобов’язань, в результаті чого кошти повернулись в бюджет. Через те, що кошти не були освоєні, мало сподівань на фінансування в наступних роках. Також фірма брала участь у сумнівному тендері на реконструкцію будівель та споруд спортивного комплексу «Юність», що у парку культури ім. Б. Хмельницького у Львові.

Власне, ця фірма мала не один скандальний тендер. За інформацією того ж видання, Роман Ігорович Гринкевич з великою ймовірністю є сином відомого у Львові Ігоря Гринкевича, оскільки зареєстрований з ним на одну й ту саму адресу. Ігор Гринкевич «прославився» через реставрацію Вірменської церкви. Його компанія «Верховина» стала переможцем тендеру на виконання складних реставраційних робіт, не маючи фахівців і не володіючи технологіями. Також у 2014 році пов’язані з ним компанії оштрафували за змову на тендері.

Ще один співвласник «Будгарант Плюс» Богдан Школьний був помічником у чотирьох народних депутатів від Партії регіонів. Він також є бізнес-партнером по фірмі «Будівельно-інжинірингова компанія «Київжитлоінвестбуд» Олега Балука. Останній є керівником та співвласником однієї із згаданих вище компаній («Ренесанс-стиль»), що були оштрафовані за змову.

Поки що договір на реконструкцію ЦНАПу з підприємством «Будгарант Плюс» Луцька міська рада не підписала, фірма очікує рішення замовника.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Луцьк, ЦНАП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.