У Луцьку зносять зупинку. ФОТО

У Луцьку зносять зупинку. ФОТО
Частину зупинки громадського транспорту «Драмтеатр» в Луцьку 22 жовтня почали демонтувати.

Про це пишуть Волинські Новини.

Знесенню підлягає декілька секцій металевої конструкції зупинки, що біля входу у приміщення Волинського окружного адміністративного суду.

Зміни не стосуються декількох секцій на початку зупинки (де зазвичай зупиняються тролейбуси), а також торгового павільйону «Цукерочка».

Як розповіла власниця цього магазинчика Людмила Павлович, зупинку громадського транспорту, зокрема усі металеві конструкції, вона облаштовувала власним коштом. Втім, не заперечує, що частину зупинки зносять. «Як влада так вирішила, то нехай зносять, аби магазин не зачіпали, бо в мене все законно», ‒ каже підприємець. Жінка також розповіла, що про знесення магазинчиків на зупинках громадського транспорту в місті нічого не знає, але, якщо влада цього вимагатиме, то готова забрати свій павільйон за декількох умов. «Якщо запропонують місце, і воно мені сподобається, то готова співпрацювати, або, якщо мають багато мільйонів, то хай компенсують», ‒ зауважила Павлович.

Тим часом про власне бачення щодо облаштування зупинок громадського транспорту у коментарі «ВН» розповів головний архітектор міста Юрій Казмірук. З його слів, 10 чи більше років тому, можливо, й виправдано було поєднувати зупинки з торговими павільйонами. «Чи такими методами варто йти сьогодні? Звичайно, що ні. Чому? Тому що цей процес безконтрольно перетворився ... по суті замість зупинки, як це мало би носити назву, вона переросла в розміщення торгових закладів. Торгові заклади «розрослися» до рівня міні-гастрономів, супермаркетів на тротуарах. І всюди є, по суті, порушення. Неспроста контролюючі органи, і прокуратура, і державтоінспекція, і управління архітектури, управління земельних ресурсів були залучені до інвентаризації цих зупинок, щоби виявити, проаналізувати методи їх відповідності державним нормам», ‒ пояснив Казмірук.

На його думку, зупинка громадського транспорту – це мінімально облаштоване місце, де розташована інформація про розклад руху транспорту і, «щоб пішохід міг, очікуючи транспорт, заховатися від сонця чи від сильних опадів». «Боже борони, перетворювати зупинки у гастрономи!» ‒ резюмував головний архітектор міста.

Нагадаємо, що знести частину зупинки громадського транспорту «Драмтеатр» дозволили члени виконавчого комітету Луцької міськради під час засідання 10 жовтня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну да, "ломать не строить".
Відповісти