Як не потрапити на гачок недобросовісних ріелторів, – поради фахівця

Як не потрапити на гачок недобросовісних ріелторів, – поради фахівця
Дуже часто в соцмережах чи у випуску новин можна почути історії про ріелторів, які надають неякісні послуги. Втім, були й випадки, коли клієнтів агентства нерухомості взагалі ошукували. І це стосувалося не лише продажу помешкань, а й оренди.

Зокрема, нещодавно лучанка поскаржилась на незадовільну роботу агентства "Біржа нерухомості". Жінка нарікала на те, що ріелтори взяли у неї кошти в якості передоплати і обіцяли підшукати житло, однак після того як клієнтка сплатила кошти – ріелтори перестали навіть відповідати на телефонні дзвінки.

Тож для того, аби розібратись як правильно обирати агентства нерухомості, та як повинні працювати ріелтори журналісти ВолиньPost поспілкувались із директором «ВМБ-нерухомість» Ростиславом Ганейчуком.

Керівник компанії, яка постійно працює з нерухомістю переконаний, що будь-яка робота повинна бути оплачувана.

«Повірте, це тільки на перший погляд легка робота. Але насправді добросовісний ріелтор вкладе всі сили для того, аби знайти для свого клієнта найкращий варіант. Тим паче, що з питанням оренди житла в Луцьку дуже складно, і знайти вдале помешкання не так вже й просто», - переконаний Ростислав Ганейчук.

Однак тут треба звертати увагу на те, за якими умовами працює компанія – бере оплату за свої послуги до поселення клієнта в квартиру чи після.

Директор «ВМБ-нерухомість» рекомендує працювати лише з тими компаніями, які беруть оплату за свої послуги лише за фактом виконаної роботи, тобто після поселення клієнта в орендовану квартиру.

Це Ростислав Ганейчук пояснює тим, що в договорі, який підписує клієнт передбачено, що ріелтор повинен надати клієнту до 10 різних варіантів помешкань. Втім і тут недобросовісні представники цієї професії знайшли лазівку – вони надають клієнту фейкові номери, за якими відповідає фейковий орендодавець.

«Найчастіше ці «орендодавці» будуть пропонувати людини квартиру, яка йому абсолютно не підходить. І в кінцевому результаті вийде так, що компанія кошти отримала, а для орендаря фактично нічого не зроблено. Хоча з юридичної точки зору ріелтор виконав умови договору. Тоді клієнту доведеться або змиритись, або ж повторно оплачувати послугу».

А найгірше те, зі слів Ростислава Ганейчука, що таких компаній лише у Луцьку близько 10. Хоча навіть і там, переконаний він, ще працюють сумлінні люди, які достойно виконають свою роботу.

Тож директор компанії «ВМБ-нерухомість» пропонує перш за все не поспішати з вибором агентства, а розглянути кілька варіантів, тим паче, що в більшості з них однакові об’єкти нерухомості. А ті, де працюють за передоплатою, взагалі уникати.

«Якби всі у цій сфері працювали добросовісно, то така система могла б працювати», - вважає він.

Та все ж тим, хто потрапив на гачок недобросовісних ріелторів Ростислав Ганейчук радить не сидіти склавши руки, а діяти активно - приходити в офіс компанії, вимагати показати результати роботи, попросити зв’язати з власником запропонованої квартири, призначити зустріч. Одним словом, зробити все, аби змусити агентство відпрацювати зароблені кошти.

А найпростіший спосіб убезпечити себе та свої кошти – це попередньо перевірити репутацію компанії, хоча б в інтернеті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як не потрапити на гачок недобросовісних ріелторів, – поради фахівця
19 січень, 2017, 11:45