Вертепи, різдвяні зірки та дідух: у центрі Луцька відбувся фестиваль колядок

Вертепи, різдвяні зірки та дідух: у центрі Луцька відбувся фестиваль колядок
Другий день етнофестивалю «Різдво у Луцьку» відгримів на Театральному майдані Луцька. Десятки лучан зібралися біля сцени, аби послухати колядок, подивитися на вертепні дійства та прийняти вітання від волинських, івано-франківських та польських колективів.

Святкове дійство відбувалося 15 січня.

Міжнародний етнофестиваль «Різдво у Луцьку» відбувається у столиці Волині вже водинадцяте. Цьогорчне дійство зібрало під своїм покровом десятки кращих колядників, які співали, показували різдявяні міні-вистави та бажали лучанам веселих свят та миру і достатку.

Вважається, що чим більше колядників завітає до домівки, тим кращим буде Новий рік, тож колядників на майдані вітали гучними оплесками.

Першими продемонстрували свої різдвяні співи народний аматорський ансамбль «Перевесло» Ківерцівського будинку культури. Далі вони передали естафету колективам із Любешівського , Маневицького Старовижіуського, Рожищенського та Луцького районів.

Наприкінці карпатьким кололоритом запалили сцену колдяники з «Колядницької партії», які приїхали до Луцька з Прикарпаття. Завершили другий фестивальний день осбливим верьепним дійством від колективу «Любцоки», який завітав до Луцька і Польщі. Артисти показали щедро приправлену жартами виставу з Іродом, Мойшею, чортом та цісаром.

Глядачі зустрічали виступ кодного колективу гучними оплесками, а діти радо підтанцьовували під колядки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.