При школі Любомльського району відкрили міні-ферму

При школі Любомльського району відкрили міні-ферму
Учні полапівської загальноосвітньої школи Любомльського району на міні-фермі допомагають доглядати за перепілками, яйця яких готують у шкільній їдальні.

Про це 22 жовтня повідомила ВОДТРК.

Запозичити досвід інших задля поліпшення здоров’я учнів своєї школи — над цим плідно працює дирекція полапівської загальноосвітньої школи Любомльського району. Учні п’ють цілющі чаї на зразок тих, які використовує волинська здравниця «Лісова пісня» – основоположниця відродження традиційної української народної медицини з використанням унікальних рідкісних трав і цілющого меду. А також пробують продукцію власної перепелиної ферми.

Дирекція полапівської школи Любомльського району вважає, що здоров’я школярів залежить від режиму харчування і якості їжі. Директор Олександр Мушкет поїхав до лікарів обласного санаторію «Лісова пісня» і запозичив їх досвід приготування трав’яних чаїв. І ось невеличкий фітоцентр успішно діє в сільській школі.

У полапівській школі навчається 140 учнів, з них понад дев’яносто харчується безплатно. У шкільній їдальні меню стараються урізноманітнювати, якість їжі постійно контролюється. До тижневого раціону обов’язково входить м’ясо, риба, багато овочів, фруктів.

На пришкільній міні-фермі доглядати за перепілками допомагають школярі, вони їх охоче годують, прибирають. Однак і досі не вдається вирішити проблему з придбанням кормів, адже для таких пташок вони повинні бути збалансованими.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
При школі Любомльського району відкрили міні-ферму
23 жовтень, 2012, 08:26