Тарифи на утримання будинку в Луцьку зростуть на третину

Тарифи на утримання будинку в Луцьку зростуть на третину
Тарифи на утримання будинків та прибудинкових територій у Луцьку орієнтовно зростуть на 30 %.

Про це заявив начальник департаменту ЖКГ Юрій Крась, - повідомляє Конкурент.

З його слів, тариф для кожного будинку рахується окремо, втім в середньому він зросте на 30 %. Також начальник департаменту ЖКГ зазначає, що тарифи коригують у зв'язку із підняттям тарифів на електроенергію, зростання мінімальної зарплати та через ряд інших факторів.

«У Луцьку ми рахуємо побудинкові тарифи. Тобто за кожним будинком окремо. Адже є ряд показників та 11 послуг, які ми надаємо. І залежно від тієї кількості послуг, які будуть надаватися в тому чи іншому будинку, рахується тариф: більший чи менший. Ми не піднімаємо зараз тариф, ми його коригуємо. Адже ж не міняємо ні кількості послуг, ні якісних показників. Ми коригуємо в плані тому, що виросли фактично в три рази тарифи на електроенергію. Збільшення мінімальної зарплати також вплинуло на тарифи та й інші показники, за якими рахувався тариф, теж повиростали», – зауважив Юрій Крась.

Він додав, що незважаючи на те, що відповідне рішення міськвиконком прийняв ще у грудні минулого року, оновлені тарифи на утримання будинку та прибудинкових територій будуть діяти з 1 лютого.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Геноцид тривас
Відповісти
"Адже ж не міняємо ні кількості послуг, ні якісних показників. Ми коригуємо в плані тому, що виросли фактично в три рази тарифи на електроенергію." - Кількість послуг 10% від того, що має бути надано!!! Яке відношення електроенергія має до утримання будинку, якщо за неї платиться окремо? Якщо ж нам піднімають тарифи, я хотів би щомісячно на сайті ЖЕКІВ, МЖК і т.д. надавалися звіти в електронній формі, що і коли було зроблено за місяць. А то ніх... не роблять, а гроші гребуть... Думаю потрібно написати петицію про звітність та формування цін на послуги і щоб її підтримали.
Відповісти
ЖЕК №8 взагалі ВІДМОВИВСЯ надавати у відповідь на інформаційний запит перелік виконаних робіт - "то багато документів треба готувати, прийдіть до нас і дивіться" і інформацію про наявність на складах матеріалів для утримання будинку - "немає жодних законних підстав"! Заява до Романюка ніякого результату не дала - отримав відписку від Яковлева - ЖЕК приватний, пишіть претензію, бла-бла-бла... Дах тече, ремонт в під'їзді вибили цього року вперше з часів СРСР, фазад і прибудинкова територія з тих же часів не ремонтувалися взагалі, не прибирають ні сходові клітки, ні двір - "всі позвільнялися", не роблять НІЧОГО. За що платити? Яка в ср*ку електроенергія? Ми за неї і так платимо!
Відповісти
Так створіть ОСББ і самі собі господарі,для чого ці воплі і соплі.
Відповісти
Створи, коли на збори приходить купа нафталіну, з якого порохно сипеться, і верещить в ностальгії за совком "ЯКЕ ОЕСБЄБЄ???". Друге питання - а ЖЕК перед передачею будинку і прибудинкової території не має її привести у належний стан? Чи прийняти "як є", а потім платити тисячі з кожної квартири? Ремонт ФАСАДУ і АСФАЛЬТУ не робився з совка, дах - старий шифер і прогнилі подекуди крокви. Роблять капремонт - тоді так, ОСББ, і ПНХ, ЖЕК
Відповісти
Останні новини
Тарифи на утримання будинку в Луцьку зростуть на третину
16 січень, 2017, 19:16