Водій автобуса вимагав, аби діти здали пільгові квитки

Водій автобуса вимагав, аби діти здали пільгові квитки
Водій автобуса сполученням Луцьк-Линів змушував двох підлітків - 12 та 11 років - здати два дитячі квитки, придбані у касі луцької автостанції по посвідченнях багатодітної родини. Натомість вимагав у дітей, аби ті заплатили йому на руки половину вартості квитка.

Про це повідомляє інформагентство Волинські Новини.

Лучанка Ольга Пиньковська зазначила, що інцидент трапився 13 січня. У разі відмови водій, як повідомила єінка, погрожував висадити дітей.

Лучанка стверджує, що водій повідомив, буцімто це вимоги власника автобуса.

«Водій скористався тим, що інші маршрути цього напрямку скасовані через нерозчищену ділянку дороги, іншого виходу, як їхати за маршрутом Луцьк-Линів немає, та просто шантажував дітей, погрожуючи висадити. Також пояснив, що йому глибоко байдуже, які права мають діти, оскільки обласна рада не відшкодовує вартість проїзду пільговиків. Цим самим він наніс моральну шкоду дітям, вони важко переживали цю подію. Крім того водій пояснив, що йому не потрібні квитки, придбані у касі автостанції. Однак, як відшкодовувати шкоду при травмах під час руху, якщо квитка не буде», - наголошує вона.

Як розповів директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка, вже другий рік немає фінансування на компенсацію перевізникам за перевезення пільгових категорій. Відтак, зі слів чиновника, управління соцзахисту не укладає договорів з підприємцями на такі перевезення.

«Але зауважу, що перевізники безплатно возять воїнів АТО і членів сімей загиблих. Є й такі водії, які возять багато інші пільгових категорій. Але є і ті, хто не возить», - додав Іван Мирка.

У департаменті соціальної політики підтвердили відсутність фінансування, однак наголосили, що право на пільгове перевезення ніхто не відміняв.

«Торік коштів не було на пільгові перевезення. Немає й цього року. Ситуація складна. Подекуди фінансування беруть на себе місцеві органи влади. Втім, право на пільгове перевезення діти мають, його ніхто не відміняв», - наголошує спеціаліст департаменту Тетяна Кондратюк. Та додає, що подібні випадки непоодинокі, але вони не мають впливу на перевізників.

Хоча перевізники й можуть обмежити надання пільгових послуг, але вони не мають права повністю відмовитися перевозити пільговиків, запевняє заступник начальника департаменту інфраструктури Волинської ОДА Наталія Остапович.

«Якщо не відбувається відшкодування, то водії роблять розрахунок збитків, і у автобусах вивішують оголошення про обмежену кількість людей, які можуть скористатися послугами за один рейс», - пояснює посадовець.

Та рекомендує волинянам у подібних неприємних випадках звертатися в департамент із заявою, аби індивідуально розібратися з проблемою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гнати сцяними тряпками перевізника - відати маршрут тому хто возить пільговиків. Не бачу проблеми. Просто наші хабарники-чиновники працювати не хочуть.
Відповісти
Я з чоловіком і дитиною якій ще нема і 8 років їхали в село автобус Луцьк-Певжа через Острожець. Ми з чоловіком взяли собі квитки до Острожцяі, а за дитину думали половину від повної вартості сплатити водію, та водій сказав, що нема ніякого дитячого і нема половину вартості і заставив нас оплатити проїзд за дитину повну вартість 20 грн.. І нехай мені би хтось сказав взяти його на руки щоб хтось присів. від 6-14 25% , але в нас свої закони Доречі водій був власник маршруту
Відповісти