На Волині судять посадовця за недостовірну довідку

На Волині судять посадовця за недостовірну довідку
Начальника житлово-комунального підприємства Прилісненської сільської ради Маневицького району Волинської області судять за службову недбалість.

Посадовець у березні 2013 року видав недостовірну довідку про склад сім’ї мешканці села, яка хотіла приватизувати свою житлову площу у гуртожитку, - повідомляє Волинська правда.

Цим самим порушено права на частку житлової площі усіх зареєстрованих мешканців квартири, серед яких були і неповнолітні.

Чиновник Прилісненської сільської ради, не впевнившись у реєстрації за вищевказаною адресою 10 осіб, посвідчив довідку № 64 про реєстрацію тільки двох осіб, не вказавши їх дітей та технічні дані квартири.

Жителька Прилісненської сільської ради у 2015 році подала у суд на неправомірні дії начальника ЖКП, що спричинили порушенням прав неповнолітніх на користування і розпорядження даною квартирою, вартість якої становить 278 000 гривень, що понад 250 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

Своєї винуватості керівник місцевого ЖКП не визнав тому, пояснюючи це тим, що в силу своїх службових обов`язків він не наділений правом видавати довідки про склад сім`ї, інтереси неповнолітніх дітей повинні захищати самі батьки, розпорядження про приватизацію квартири він не приймав, про проживання в даній квартирі інших осіб було відомо органу, який проводив приватизацію, і довідка про склад сім`ї йому була підготовлена Маневицьким архітектурно - планувальним проектно - виробничим підприємством.

В результаті, Маневицький районний суд Волинської області при призначенні покарання визнав, що посадовець – обвинувачений вчинив кримінальне правопорушення середньої тяжкості, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість). І у січні 2016 року призначив йому покарання - 2 (два) роки 3 (три) місяці позбавлення волі з позбавленням права займати посади чи займатися діяльністю пов`язаною з адміністративно - господарськими функціями на 2 роки, зі сплатою штрафу в розмірі 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 4 250 (чотири тисячі двісті п`ятдесят) гривень.

Обвинувачуваний подав апеляційну скаргу, яка відмінила рішення суду першої інстанції. Справу знову передали у Маневицький районний суд з умовою зміни складу суду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині судять посадовця за недостовірну довідку
16 січень, 2017, 23:33