На Волині у горе-батьків забрали вісьмох дітей

На Волині у горе-батьків забрали вісьмох дітей
Горохівcький районний суд виніс рішення про позбавлення батьківських прав молодого подружжя, яке подарувало життя вісьмом дітям.

Про це пише газета Волинь-нова.

Сім’я потрапила в центр уваги правоохоронних органів, служби у справах дітей райдержадміністрації, сільської влади і громадськості ще з народженням первістків-двійняток, але ніхто так і не зміг упросити, спонукати, заставити молоду жінку навести лад у своїй оселі і стати берегинею її затишку, батька – подолати згубну пристрасть до спиртного та влаштуватися на роботу. У їхній хаті чистотою сяяли хіба що безневинні дитячі оченята. Все інше було вкрите брудом, кіптявою, павутинням. У замащеному одязі замурзана малеча нагадувала занедбаних безхатьків.

Питання про позбавлення горе-батьків їхніх прав на дітей уперше постало у 2015 році. Тоді суд дав шанс – найперше матері – довести, що вона здатна не лише народжувати, а й разом із чоловіком виховувати синів і донечок.

Навідавшись до багатодітної сім’ї у жовтні 2016 після чергового попередження, інспектор ювенальної превенції Горохівського відділу поліції ГУНП у Волинській області Сніжана Лапків, провідний спеціаліст служби у справах дітей райдержадміністрації Ольга Повзун і сільський голова жахнулись від побаченого безладу в хаті, від запущеного вигляду малечі, від страждань у мокрих пелюшках двомісячних немовлят і зважилися на кардинальний крок – негайно ініціювали засідання виконкому сільської ради.

Трьох найменших діток було вилучено і тимчасово поміщено у дитяче відділення Горохівcької центральної районної лікарні того ж дня, 11 жовтня. Ще п’ятьох малолітніх відвезли до Волинського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей у місті Ковелі через шість діб.

Сьогодні діти поки що залишаються у сиротинцях.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині у горе-батьків забрали вісьмох дітей
17 січень, 2017, 03:13