Волинський доброволець добився справедливості через суд

Волинський доброволець добився справедливості через суд
Суд визнав волинського добровольця ДУК «Правий сектор» Сергія Марчука учасником бойових дій.

Засідання відбулося 17 січня, - повідомляє Район. Рожище.

Сергій Марчук звернувся до суду з вимогою встановлення факту його перебування в зоні військових дій на сході України та присвоєнні статусу учасника бойових дій.

Зала судових засідань була заповнена людьми, які прийшли підтримати добровольця Сергія Марчука, відомого за позивним «Бронік». Свідки підтвердили, що він перебував у зоні антитерористичної операції у складі ДУК «Правий сектор».

«Кабінет Міністрів України, який я представляю як спеціалізований орган юстиції, вважає, що вирішення цієї справи має бути на розсуд суду. Нормами законодавства нашої держави чітко не врегульовано це питання, тому вирішувати його має саме суд», – коментує ситуацію Ольга Ющик.

Юридичну допомогу позивачу надала Ірина Ющук. Вона розповіла, що сам Сергій не хотів подавати позов до суду про надання йому статусу учасника бойових дій. Лише після довгих вмовлянь побратимів він погодився.

«Поданню цієї заяви передували 2 чи 3 місяці наполягань. Я та інші представники ГО «Народна самооборона міста Рожище» довго вмовляли його подати цю заяву. Він пішов на війну добровольцем, тому не хотів доводити державі статус учасника війни, який він і так заслужив потом і кров’ю», – розповідає юрист позивача Ірина Ющик.

Сергій Марчук пояснює, чому він не хотів подавати позов до суду та довго відмовляв побратимам, які його до цього підштовхували, так: «Є дуже багато людей, які отримали статус учасника АТО, але вони не були насправді на війні й близько. Тобто такі люди отримували цей статус, перебуваючи за 100 км від передової. Через це я не хотів позиватися до суду, не хотів бути такими, як продажні прокурори, міліція чи судді».

Зрештою, суддя Рожищенського райсуду Іван Сіліч задовольнив цей позов добровольця.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
люблять халєву! Давай пільги, бо він сидів у лісополосі...
Відповісти
можливо і воював, нам не знати, але такі зазвичай мовчать і за пільгами не бігають
Відповісти
А де ти був у той час
Відповісти
який статус ви про що ?? він не заслужив... от в нес в одному селі на волині голова сільський спудив 5 млн і коли прижала прокуратура то він втік служити, доречі теж добровольцем, просидівши 11 місяців в володимері в частині поїхав в ато, там посидів як мишка місяць в штабі, і тільки вернувся і йому зразу дали учасника бойових дій, мовляв герой, нас захищав, і зараз він такий поважний, крачить, в мене всі в ато підуть. ото мужик, ото настоящий учасник
Відповісти
Наступним кроком має бути посадити кілька нерадивих генералів...
Відповісти
Останні новини
Волинський доброволець добився справедливості через суд
17 січень, 2017, 17:54