Волинь у лідерах захворюваності на грип в Україні

Волинь у лідерах  захворюваності на грип в Україні
На Волині зареєстрований високий рівень захворюваності на грип.

"Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України" подав аналіз захворюваності на грип та ГРВІ в Україні за період з 9 по 15 січня, - йдеться на офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я України.

Найвищий показник захворюваності зареєстровано у Волинській, найменший – у Харківській областях. На звітному тижні темп приросту серед дорослих і дітей до 17 років зменшився на 17,1 % та 23 % відповідно. У 6 областях України інтенсивні показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги.

За минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіло 199 684 особи, з них 50,7 % - діти віком до 17 років. Госпіталізовано 10 090 осіб. Показник захворюваності на грип та ГРВІ на 20,2 % менший за попередній. Фахівці пов’язують зменшення захворюваності на початку року із новорічними святами та канікулами в навчально-виховних закладах.

На минулому тижні в Україні зареєстровано 6 летальних випадків від грипу: в Чернігівській, Донецькій, Запорізькій, Львівській областях – по одному випадку, два – в Одеській.

Обмежувальні заходи проводяться за рекомендацією фахівців лабораторних центрів та на виконання розпоряджень органів місцевого самоврядування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.