Розповіли, хто фінансує групи швидкого реагування «Самооборони» в Луцьку

Розповіли, хто фінансує групи швидкого реагування «Самооборони» в Луцьку
Учасники патрулювання міста в складі груп швидкого реагування «Самооброни Волині» не отримують зарплати і фінансують цю роботу із власних коштів.

Про це розповів активіст «Самооборони Волині» Олександр Ніколайчук у інтерв’ю ВолиньPost.

«Ми за ніч накатуємо близько 200-250 кілометрів. Доводиться в досить екстремальних умовах використовувати автомобіль, тобто, заїжджати в різні не облаштовані двори, їхати через ями, «скакати» із «бровки». Тобто, автомобіль часто зазнає пошкоджень. Одне із них було дуже банальним: патрулювали місто і отримали на рівному місці удар дзеркалом об дзеркало зустрічного автомобіля. В результаті автомобіль ще й почав тікати із місця пригоди. Ми його догнали, водій виявився «в стєльку» п’яним – більше 2 проміле алкоголю в крові. Ну і за ніч випиваємо не одну чашку кави і харчуємося. Це все відбувається за власні кошти», - розповідає Ніколайчук.

«Насправді я вже три роки переслідую дві мети: спочатку це починалося як необхідність забезпечення громадського порядку. Правоохоронців фактично не було в кінці лютого-початку березня 2014-го на вулицях міста. Потім ми робили спільні патрулювання із міліціонерами патрульно-постової служби. За кілька місяців зрозуміли, що їх тяжко змінювати, простіше вчити нових людей, ніж змінювати тих, які звикли перевіряти IMEI–коди (в мобільних телефонах, - ред.) і «домахуватися» до перехожих.

Тому створили групи швидкого реагування, отримали позивний, засоби зв’язку і почали займатися чергуваннями самостійно. Тобто ми, займаючись забезпеченням громадського порядку, ще й виконували функцію нагляду за міліціонерами, аби вони не перевищували повноважень. Наша присутність і на сьогодні тому сприяє. Ми працюємо на громадських засадах, ми не на зарплаті і не маємо тут фінансового інтересу. І так само спостерігаємо не лише за громадським порядком, але і за діяльністю вже нової патрульної поліції та інших структур, які забезпечують порядок в місті», - додає активіст.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як на мене,то вже напевно прошов час слідкувати за поліцією. А всі добровільні групи,типу самообороти, тре включати в склад поліції або забороняти.
Відповісти
розкажете діткам в ясельній групі. Старша група дитсадка вам не ПОВІРИТЬ!
Відповісти
Шановний пане Ніколайчук, раджу Вам йти працювати по спеціальності і не бідкатись що вас не фінансують!
На сьогоднішній день ваше формування втратило актуальність, майдан пройшов, жити стало гірше(п.с. за що Вам дякую), повертайтесь до звичного життя.
Відповісти
Да ладно невірю
Відповісти
Вночі чергування,вдень відпочинок та підготовка до чергування за свої кощти...а коли ж заробляють ті кошти для життя та харчування? та ще й гроші ніхто не дає?
Відповісти
своє хоббі...
Відповісти
підтримую... гірше він неробить ...
Відповісти
Громадські об'єднання чи активісти такі ж "святі" і чесні як пуліція-міліція! В бідній Україні не будуть люди щоночі за власні гроші патрулювати для чужих потреб!!! Їх фінансує...думаю Палиця...при можливості й самі щось віджимають! Можливо є декілька ідейних людей, а так...це оплачувана "аля добровільна" організація, яка прикривається патріотизмом!!! Час розставить всі крапки ....
Відповісти
а ви самі попробуйте поіздити а тоді критикувати будете
Відповісти
Я Робін Гуд
Відповісти
Останні новини
Розповіли, хто фінансує групи швидкого реагування «Самооборони» в Луцьку
19 січень, 2017, 22:12