Наступного місяця на Волині вже можуть з’явитися приватні виконавці

Наступного місяця на Волині вже можуть з’явитися приватні виконавці
На Волині вже в лютому 2017 року можуть з'явитися перші приватні виконавці.

Про це йшлося під час прес-брифінгу у головному управлінні юстиції у Волинській області в середу 18 січня, - повідомляє Конкурент.

Як розповів заступник начальника територіального управління юстиції в області з питань державної виконавчої служби Сергій Харченко, наприкінці 2016 року на сайті Міністерства юстиції було розміщено інформацію про оголошення навчання приватних виконавців.

«Особи зараз тільки подають інформацію. Ні територіальне управління, ні управління ДВС не має інформації, скільки подано заяв на навчання, тому що департамент державної виконавчої служби інформацію передав на інститут, який і повинен повідомити управління», – зазначив він.

Також Сергій Харченко додав, що чинні державні виконавці, які подали документи на навчання на приватного виконавця, адвоката чи нотаріуса, стажування не проходять.

«Особа, яка вперше бере участь, обов'язково повинна пройти стажування. Далі створюється комісія в складі 9 осіб, які допускають особу до складання іспиту. Наразі лише перша стадія. Зараз особи подають заяви. Далі заява приймається і укладається договір. Обов'язково треба буде проплатити за навчання. Період навчання – 21 робочий день», – мовив він.

Зі слів начальника ГТУ управління юстиції у Волинській області Валентина Кухарика, у зв'язку з набуттям чинності закону «Про вищу раду правосуддя» визначено, що до діяльністі приватного виконавця є ряд вимог: і до офісу, і до робочого місця, і до помічників, і до реєстрів.

«Трошки є часу, щоб це все запрацювало. Перша група, якщо почне свою роботу наприкінці січня – на початку лютого, то буде нормально», – резюмував начальник управління.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Наступного місяця на Волині вже можуть з’явитися приватні виконавці
18 січень, 2017, 16:33