Бабуся з Волині в’яже шкарпетки для бійців

Бабуся з Волині в’яже шкарпетки для бійців
Волинянка Ольга Кідиба уже третю зиму в’яже шкарпетки для військовослужбовців. За два дні виходить три пари.

Вона в Іваничах така не одна. Понад 600 пар таких шкарпеток уже відправили волонтери військовим, - повідомляє Буг.

А все почалося з того, що жінка сиділа біля радіоприймача, в’язала, слухала новини. Зачепила її інформація про пораненого офіцера в Іловайському котлі Сергія Кандрака, який втратив в бою ногу і перебував у лікарні. Жінка відважилася йому зателефонувати і запитати, чим може допомогти військовим. У розмові з’ясувалося, що потрібні теплі рукавиці, шкарпетки, шапки. І вона взялася до роботи.

«Я не одна така, нас ціла група жінок в’яже: Євгенія Вишняк, Надія Ярощук, Галина Кулікова. У Галини Кулікової чоловік хворий, лежачий, а допомагає. Розпускає старі кофти на нитки, мотає їх у клубки. А ще я відвідую клуб «Розрада» для літніх людей. Тож пішла і кажу, жіночки, у вас є внуки, хай малюють малюнки, пишуть листи і ми це будемо передавати нашим бійцям. І малюють діти, пишуть листи. Приносять. І ми це передаємо через волонтерів на Схід», – розповідає Ольга Кідиба.

У кожну шкарпетку жінка вкладає листа і свій номер телефону. І їй дзвонять, дякують за теплі речі. Кожного, хто зателефонував, вона виписує у блокнот. Особливо з приємністю згадує бійця, який сказав, що шкарпетки вдягнув на ноги, а лист носить у лівій кишені на грудях, що він йому душу гріє.

Спочатку Ольга Кідиба, щоб мати з чого в’язати шкарпетки та рукавиці, купувала вживані кофти на базарі, коли вони коштували по 5 гривень. Ціни підняли. Тепер за одну кофту треба віддати 25 гривень. Це накладно для пенсіонерки. Але люди уже знають, що їй треба нитки, то приносять, хто кофти, хто уже клубки ниток. Тож вона і далі працює, в’яже теплі речі, бо знає, що вони потрібні там бійцям.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.