Дороги, мости, русло Сапалаївки: що встигли зробити у Луцьку

Дороги, мости, русло Сапалаївки: що встигли зробити у Луцьку
У Луцьку міський голова та його заступники зустрілися із депутатами, які представляють місто у Волиньраді, аби прозвітуватися про виконані у 2016 році роботи та визначити пріоритети у розвитку міста на наступний рік.

Зустріч відбулася 18 січня.

За словами Миколи Романюка, на зустріч запросили саме депутатів, які живуть у Луцьку, адже їм найближчими є проблеми міста, з якими вони можуть навіть стикатися особисто. Прийшов і голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Гунчик.

Тож, мер розповів, що зроблено у минулому році та що запланували на 2017 рік. Романюк зазначив, що минулоріч бюджет розвитку складав 256 мільйонів гривень. Тож, у рамках використання коштів відновили роботу садочка на 100 місць на вулиці Декабристів, розширили 1-ий та 6-ий садочки та створили групу у 28 садочку та групу з інклюзивним навчанням у садочку №38.

На цьому виділення коштів на освітні заклади не завершилося: на добудову школи №27 виділили 12, 7 мільйона гривень, а цьогоріч виділять ще 20 мільйонів. Романюк нагадав, що 19 шкіл забезпечили комп’ютерними класами. Закупили у 10 шкіл комп’ютерну техніку та мультимедійні засоби у всі ДНЗ.

У лікарні встановили новий ліфт та закупили апаратуру, а на вулиці Наливайка, 40 відкрили амбулаторію. 52 ліфти відремонтували у житлових будинках. Частково провели роботи із встановлення каналізації на умовах співфінансування із мешканцями. Значну кількість коштів витратили на ремонт доріг – відрихтували 49 «дорожніх» об’єктів.

Цьогоріч роботи обіцяють продовжити, наприклад, на проспектах Соборності та Відродження. Продовжують роботи у басейні – незабаром там налаштують систему автономного опалення і з застосуванням теплових насосів. Окрім того, частково розчистили русло Сапалаївки. Освітлили частину вулиць сучасними світлодіодними лампами. Проте у місті – 27 не освітлених вулиць, які максимально намагатимуться освітлити у 2017 році.

У місті також встановили два світлофори вартістю майже 700 тисяч та відремонтували дахів на 1 мільйон 400 тисяч гривень. Відремонтували також 2 мости, ще 2 чекають своєї черги.

Перший заступник мера Тарас Яковлев розповів, що запланували на наступний рік. За словами Яковлева, минулоріч місто мало 1,6 мільярда гривень доходів бюджету, а цьогоріч сума становитиме 1, 874 мільярда гривень. Видатковий фонд бюджету становитиме 753 мільйони гривень без врахування пільг та субсидій.

Найбільші видатки у бюджеті традиційно – на освітню галузь. Вони становитимуть 386,8 мільйона гривень. Значні суми витратять й на соцзахист і органи управління. Продовжать і капітальний ремонт доріг – на ці витрати передбачили 19 мільйонів гривень, ще 111 спрямують на прибудинкові території та 9 – на встановлення оновлення освітлення. Планують встановити світлофор на переїзді на вулиці Карпенка-Карого.

Зрештою і депутати Волиньради висловили свої думки щодо питань, на яких варто акцентувати увагу міській владі. Серед них – перетворення Луцького замку у туристичну родзинку, забезпечення учасників АТО житлом, приватизація приміщень та створення амбулаторії, встановлення світлофору на вулиці Огієнка тощо.













Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.