Луцьк: депутати підтримали ініціативу про виділення грошей від забудовників на житло атовцям

Луцьк: депутати підтримали ініціативу про виділення грошей від забудовників на житло атовцям
Депутат Луцькради Андрій Покровський пропонує 50 % від коштів, отриманих у результаті проведення земельних торгів, спрямовувати на Програму співфінансування житла учасникам АТО.

Відповідно до законодавства, набуття права оренди земельних ділянок державної та комунальної власності відбувається шляхом проведення земельних торгів. Про це сказав помічник депутата Луцької міської ради Андрія Покровського Андрій Маруняк 18 січня під час засідання "бюджетної" комісії, - пише Конкурент.

Він зауважив, що результати аукціону є підставою для укладення договору оренди земельної ділянки. Проект рішення, підготовлений депутатом, пропонує запровадити відповідний механізм надання в оренду вільних земельних ділянок та ділянок, що вилучаються з користування комунальних підприємств, установ та закладів для будівництва багатоквартирних будинків на конкурентних засадах.

Зі слів Андрія Маруняка, проект рішення "Про надання на конкурентних засадах вільних земельних ділянок для будівництва багатоквартирних будинків у місті Луцьку" дозволить забезпечити прозорість у проведенні земельних торгів (аукціонів) з набуття права оренди земельних ділянок для будівництва багатоквартирних будинків.

До того ж, якщо це рішення підтримають депутати на сесії міськради, це дозволить залучити додаткові кошти до бюджету та забезпечити додаткове фінансування "Програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців зазначених категорій на 2017-2019 роки".

"Проектом рішення пропонується 50 % від коштів, отриманих у результаті проведення земельних торгів (аукціону), спрямовувати на збільшення фінансування Програми забезпечення житлом учасників АТО на умовах співфвнансування", – пояснив депутатам Андрій Маруняк.

Депутат Луцькради Григорій Пустовіт висловив побоювання, що є ризик, коли забудовники почнуть здешевлювати проект і брати дешевші матеріали, що призведе до втрати якості житла.

"Не думаю, що це рішення впливатиме на цей процес. Якщо хтось побудує будинок з дешевих матеріалів, то в нього квартири не куплять", – запевнив Андрій Маруняк.

Також помічник депутата додав, що проект рішення не є якимось ноу-хау. Однак саме пункт № 3, цього проекту, де пропонують 50 % коштів спрямовувати на фінансування Програми забезпечення житлом учасників АТО, є важливим.

Депутати "бюджетної" комісії підтримали проект рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьк: депутати підтримали ініціативу про виділення грошей від забудовників на житло атовцям
18 січень, 2017, 18:32