Чому Старе місто Луцька «нецікаве» для туристів

Чому Старе місто Луцька «нецікаве» для туристів
Чому Старе місто у Луцьку лишається нецікавим для туристів, а лучани на свята вирушають у Львів, з’ясовували депутати облради з Луцьким міським головою.

Про це йшлося під час зустрічі міського голови з депутатами Волинської обласної ради, які представляють місто Луцьк, щодо визначення основних пріоритетів життєдіяльності міста у 2017 році та обговорення соціально важливих питань 18 січня, - пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Депутат облради Анатолій Вітів зауважив, що під час розповіді міського голови та його першого заступника про те, що вдалося зробити у 2016 році та бюджет міста на 2017 рік не почув інформації про те, скільки коштів Луцьку дає туризм. Також представників міської влади не повідомили, скільки коштів виділялося на розвиток туризму у місті.

Зі слів депутата, йому відомо про виділення коштів працівників профільного управління за кордон. Анатолій Вітів наголосив, що у Мукачевому місто живе за рахунок замку, а у Луцьку замок у центрі міста чомусь не може привабити туриста, який даватиме кошти у міський бюджет. На його думку, з Луцька варто зробити культурну столицю регіону, адже у разі укрупнення областей перспектива міста, що не стоїть на великих торгових шляхах, є туманною.

Депутат зазначив, що туристи в захваті, коли приходять у замок, але коли вони піднімаються на вежу, йому «стає соромно коли вони дивляться на той Шанхай», маючи на увазі Центральний ринок під мурами замку. Отже, мовляв, потрібно ухвалити вольове рішення щодо ринку.

Культурні заходи він пропонував перемістити з вулиці Лесі Українки в стару частину міста і саме там встановлювати, наприклад, різдвяні шопки, розвивати там мистецький центр, адже нині в стару частину міста туристам «немає чого заходити».

Своєю чергою, депутат обласної ради Любов Ліпич зауважила, що кількість історичних пам’яток у Луцьку не менша, ніж у Львові, але лучани на свята їздять у Львів. З її слів, на святкову територію можна перетворити і замок, і всю вулицю Лесі Українки.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що готовий окремо надати інформацію щодо туризму у місті, а однією з причин того, що «замок – мертвий» є те, що керівництво історико-культурного заповідника не підпорядковується міській раді, тож доводиться «слізно просити» дозволів на проведення заходів у замку. З його слів, є багато проектів у сфері туризму – від вежі Чарторийських до підземель, частину яких вже розчистили.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мушу розчарувати ліпич (свідомо пишу прізвище з малої літери), що історичний центр Львова, який за рішенням міжнародної Конференції ЮНЕСКО 1998 року у Кіото (Японія) віднесений до спадщини ЮНЕСКО, нараховує понад 2000 памяток архітектури і культури. Усіх же памяток культури і архятектури у Львові понад 5000. Це європейський музей під небом. А в Луцьку таких обєктів лише 40. На жаль, бо я люблю своє місто і знаю у ньому кожен камінь. Пані ліпич, побільше читайте, працюйте над собою. Ви вже в такому віці, що хоч щось треба знати. Хоч би мінімальний "джельтменський" набір. Навіщо ви привселюдно вивішуєте себе на сміх?
Відповісти
В луцьку є карабас, опера, техас масса культурних місць відпочинку, пий, гуляй, морди бий, одним словом екстрим туризм
Відповісти
Два експерти: вітів крахабор і курка ліпич порівняди хрін з пальцем.
Відповісти
Справді ринок дуже псує панораму з верхівки, ці черепахи допотопні - знести, перенести, зробити красу, а не звалище!!! Я розумію людські долі на ринку, не одна сім'я втратить шматок хліба, але якщо все продумати, то все буде добре у них, але трішки далі від Любарта!!!
Відповісти
Немає ідеї!нехай побудують для туристів 20 барів,5 дискотек,готель,стоянку,пару дорогезних бутіків(ціни в у.о.) і т.д. тоді привабить одразу!
Відповісти
Останні новини
Чому Старе місто Луцька «нецікаве» для туристів
19 січень, 2017, 02:19