Ситуація з грипом на Волині: госпіталізовано понад з тисячі осіб

Ситуація з грипом на Волині: госпіталізовано понад з тисячі осіб
У Волинській області з початку епідемічного сезону (з 3 жовтня 2016 р. по 15 січня 2017 р.) в області зареєстровано близько 90 тисяч хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції.

Вже перехворіло 8,6 % населення. Прогнозований епідемічний підйом захворюваності на грип розпочався в грудні, - інформує ГУ ДСЕС у Волинській області.

На даний час інтенсивні показники захворюваності на грип та ГРВІ по області перевищують епідемічний поріг на 31,5%. Показники захворюваності в області є найвищими в Україні, що пов’язано з більш пізнім початком епідемічного підйому.

Разом з тим, ситуація поступово стабілізується. Спостерігається закономірна тенденція до зменшення захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

За останній тиждень на грип та ГРВІ у Волинській області захворіло понад 8 тис. осіб проти майже 10 тис. попереднього тижня, з них половина діти віком до 17 років. З початку епідсезону госпіталізовано біля 3 тисяч осіб.
 
Епідемічні пороги перевищено майже у всіх районах області (окрім Локачинского, Ківерцівського та Любешівського районів).

Найвищі рівні захворюваності реєструються у Володимирі-Волинському, Горохівському районах та м. Нововолинськ.

В Луцьку епідемічний поріг перевищено на 11%, захворюваність має тенденцію до зниження. З початку епідемічного сезону проти грипу на Волині вакциновано 1633 осіб.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ситуація з грипом на Волині: госпіталізовано понад з тисячі осіб
19 січень, 2017, 12:52