Ми фактично стали заручниками рішень Кабміну, – Роман Карпюк

Ми фактично стали заручниками рішень Кабміну, – Роман Карпюк
Прийнятий державний бюджет на 2017 рік вже вкотре викручує руки місцевому самоврядуванню. Відтак у місцевих бюджетах зовсім не залишається коштів для розвитку, - переконаний заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк.

За словами посадовця, якщо у бюджеті на 2016 рік держава спочатку переклала відповідальність за фінансування професійно-технічної освіти на місцеві ради, то цьогоріч до цього переліку додалося ще й фінансування комунальних послуг освітніх та медичних закладів, утримання адміністративно-технічного персоналу та фінансування перевезень пільговиків.

«Держава не виконує взяті на себе зобов’язання. Ми фактично стали заручниками рішень Кабміну, які бездумно підтримує Верховна Рада», - заявив заступник голови обласної ради.

Він каже: якщо у минулому році бюджет розвитку Волині становив 51 мільйон гривень, то на цей рік заплановано лише трохи більше 2 мільйонів. А це ремонти шкіл, дитячих садочків і доріг.

Схожа ситуація і з бюджетом у Луцьку, додає Роман Карпюк. Мовляв, якщо у 2016 році було отримано 243 мільйони гривень на розвиток, то вже цього року, з урахуванням додаткових витрат, перекладених на місцевий бюджет державою, заплановано 96 мільйонів.

«Обов’язок фінансувати державою середню освіту і заклади охорони здоров’я закладено в Конституції. Саме тому фракція «Батьківщини» у Верховній Раді не підтримала такий антисоціальний бюджет», - резюмує Роман Карпюк.

Довідка


Частини 2-3 статті 49 Конституції України:

«Охорона здоров'я забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і оздоровчо-профілактичних програм.
Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності».

Частина 2 статті 53 Конституції України:

«Держава забезпечує доступність і безоплатність дошкільної, повної загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах; розвиток дошкільної, повної загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної, вищої і післядипломної освіти, різних форм навчання; надання державних стипендій та пільг учням і студентам».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цю державу нічого не врятує. Треба все зносити і перебудовувати з нуля
Відповісти
Депутат так каже ніби Конституція шось важить для уряду і влади нашої
Відповісти
Думаєте, щось зміниться?
Відповісти
Шо Кабмін шо Порошенко шо Рада. Це все байда
Відповісти
Карпюк хоче втерти носа Кіндеру?
Відповісти
Доти, доки такі "політики" стоятимуть у "позі мудрості", а не пропонуватимуть іншу, раціональнішу методику складання бюджету, його наповнення, його раціонального використання, його перспективність, його некорумпованість, його незалежність від партійних царьків, Кабмін і ВРУ робитимуть те, що вміють, а коментатори гавкатимуть як їм скажуть. Ось тільки не віриться, що цей "фізкультурник" "батьківського" походження придатний до стратегічного мислення.
Відповісти
Наївний Карпюк, кому з влади потрібно думати про ремонти і школи, і взагалі кабмін з гройсманом клав великого на нас всіх!
Відповісти
Останні новини
Ми фактично стали заручниками рішень Кабміну, – Роман Карпюк
19 січень, 2017, 15:00