Мати прокурора Волині «засвітилася» у спільному бізнесі із суддею

Мати прокурора Волині «засвітилася» у спільному бізнесі із суддею
Мати прокурора Волинської області Максима Киричука веде бізнес у галузі права разом з суддею Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду України, а його дружина купила Honda CR-V 2007 року втричі дешевше від ринку.

Про це свідчать дані ЄДР та реєстру МВС, - повідомляє інформагентство Волинські Новини.

Так, матір Максима Киричука, Олександра Киричук, працює науковим співробітником Львівського музею історії релігії – філії Інституту релігієзнавства, а крім того, як з’ясувалось, веде господарську діяльність – є учасником правничого ПП «Вікоф-Право». Співвласниками заснованої у 2007 році фірми виступають львів’яни Роман Віктюк та Олег Фостяк. Останній – суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду України.

У е-декларації за 2015 рік Киричук повідомляє про 237 тисяч гривень заробітної плати та 400 тисяч гривень доходу від продажу майна. Ще 150 тисяч гривень прокурор зберігає у готівці. Також 39 тисяч гривень у сімейний бюджет влила дружина прокурора Вікторія Киричук – жінка очолює Сьому Львівську державну нотаріальну контору з листопада 2014 року. Роком раніше сукупний дохід Киричуків становив 166 тисяч гривень.

Щодо майна, то у 2015 році подружжя здійснило дві дорогі покупки. У червні дружина прокурора придбала японський кросовер Honda CR-V 2007 модельного року за 140 тисяч гривент, хоча на вторинному ринку таку модель продають за щонайменше 380 тисяч гривень. А у листопаді прокурор купив квартиру площею 42 квадратних метри у Львові вартістю 698 тисяч гривень.

Також подружжю належать 3 квартири у Львові – на 70 квадратних метрів (1/2 частка), 53 «квадрати» (1/4 частка) та 31 «квадрат», земельна ділянка площею 0,18 га з місцерозташуванням у селі Хоросно Пустомитівського району Львівської області. Другий автомобіль сім’ї, Kia Picanto 2008 року випуску, придбаний у рік випуску за 74 тисячі гривень (орієнтовна нинішня вартість 180 тисяч гривень).

Нагадаємо, Максим Киричук призначений прокурором Волині у липні 2016 року. В органах прокуратури з 2002 року. Працював у прокуратурі Львівської (до 2011 року) та Київської областей (2011-2014 роки). У квітні 2014-го переведений на Закарпаття – на посаду міжрайонного прокурора з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері. Опісля 3 місяці був прокурором Тячівського району, після чого переведений до Києва – в ГПУ, де зайняв посаду старшого слідчого з особливо важливих справ відділу з розслідування злочинів, скоєних співробітниками прокуратури управління з розслідування в кримінальних провадженнях стосовно працівників прокуратури та інформаційної безпеки Генеральної інспекції внутрішніх розслідувань і безпеки ГПУ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А Луценко в долі. Тож він цього привіз
Відповісти
Останні новини
Мати прокурора Волині «засвітилася» у спільному бізнесі із суддею
19 січень, 2017, 13:18
У Луцьку зник підліток
19 січень, 2017, 13:03