Волинська школа стала «Центром освіти та соціально-педагогічної підтримки»

Волинська школа стала «Центром освіти та соціально-педагогічної підтримки»
В Люблинецькій школі-інтернаті є свої, усталені традиції. День тут починають з молитви. А гостей зустрічають з оркестром.

В оновленому складі духовиків, в основному, учні молодших та середніх класів. Заняття в оркестрі допомогли дітям не лише навчитися грати на духових інструментах, а й опанувати нотну грамоту, - йдеться в сюжеті "Телевізійного центру "Ковель".

“Я з великим задоволенням ходжу на цей оркестр. Їздили в Луцьк виступати, зайняли там друге місце. Ніколи раніше не пробував грати на такому інструменті. Мені дуже сподобалося...”, - розповідає музикант духового оркестру Родіон Куденчук.

Аліна задає ритм нової композиції: її інструмент хоч і не на першому плані, але без нього в оркестрі — нікуди.

“Цей інструмент — не скажу, що він легкий. Але на ударних було грати важче, адже там потрібно задіювати і руки, і ноги... Важко, коли рука втомлюється. Ще одна проблема — якщо їхати десь на конкурси, то його треба на себе чіпляти...”, - говорить Аліна Оліферук.

Сьогодні підлеглі диригента оркестру Анатолія Франчука маршем зустрічають своїх старих друзів зі Свято-Успенської Почаївської лаври. Ті у відповідь співають колядки. Ось уже 10 років, як духовні отці та насельники лаври опікуються специфічною навчальною установою в Люблинці.

“Коли вони приїздили до нас, в нашу обитель для того, щоб посповідатися, причаститися, ми звернули увагу, що вони ведуть набожний спосіб життя, вони цього хочуть. І так уже регулярно, протягом 10-ти років ми приїжджаємо сюди — на Різво, на Пасху, з вертепами та концертами духовної пісні. Для того, щоб поздоровити діточок, подарувати їм скромні подаруночки, які ми привезли... ”, - каже насельник Свято-Успенської Почаївської лаври Ігумен Євмей.

Зробити школу домом, у якому живе велика і дружня родина. Таке амбітне завдання перед собою та педколективом закладу поставив багатолітній директор школи-інтернату Михайло Бортнюк. З нового навчального року спецшкола у Люблинці є ще “Центром освіти та соціально-педагогічної підтримки”. Учням тут багато розповідають про християнські цінності. Прищеплюють любов до прекрасного.

“Оскільки ми - центр освіти та соціально-педагогічної підтримки, то ми орієнтуємося на потреби нашої громади. Тому крім надання якісних освітніх послуг, ми надаємо і послуги позашкілля. В нас працює 10 гуртків... Перш за все - це лозоплетіння та соломоплетіння, конструювання літальних апаратів. Є й естетичний цикл: декоративне малярство, образотворче мистецтво і духовий оркестр...”, - говорить вчитель Люблинецької спецшколи Марина Богдан.

На сьогодні у спеціалізованому закладі селища Люблинець навчається 326 дітей, з яких 20 - сироти. Про новорічні подарунки для кожного учня школи-інтернату попіклувався благодійний фонд Степана Івахіва “Патріоти Волині”.

“Вже стало доброю традицією приїжджати до вас під час різдвяно-новорічних свят. Щороку ми проводимо таку акцію — наш фонд дарує новорічні подарунки для дітей. В цьому році такі новорічні подарунки отримають 2і тисяча дітей по округу Степана Петровича Івахіва. Бажаю вам у Новому році успіху, щоб усе, що ви задумали — збулося. Щоб все у вас було добре! Слава Україні!” - каже представник благодійного фонду “Патріоти Волині” Павло Самолюк.

Свої таланти на сцені показали учасники святкового концерту. В гості до дітей того дня завітав і різдвяний вертеп.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинська школа стала «Центром освіти та соціально-педагогічної підтримки»
22 січень, 2017, 11:51
Зима в Луцькому зоопарку
22 січень, 2017, 11:29