На Волині на Водохреще у крижану воду занурився 5-річний хлопчик

На Волині на Водохреще у крижану воду занурився 5-річний хлопчик
У Гущі на Водохреще купалися депутати різних рівнів та їх помічники. Наймолодшим, хто занурився в крижану воду, був 5-річний хлопчик.

На узбережжі Гущанського озера на Водохреща зібралося понад сотню жителів населеного пункту та навколишніх сіл, - пише Кордон.

Отець Микола Пекарський, настоятель Свято-Преображенської церкви, провів богослужіння та освятив воду. Привітали зі святом усіх присутніх представники органів місцевої влади, духовенства, помічник народного депутата Ігоря Гузя.

Відкрив естафету купання депутат Любомльської райради Ігор Торба, який першим відважився зануритися в ополонку. Крім нього, у купелі взяли участь й інші народні обранці – депутати Любомльської міської та районної ради (помітили Володимира Козачука, Ларису Войчук), а також представники команди нардепа Гузя (Андрій Бокоч та Тетяна Ланевич).

Зануритися у крижану цілющу водойму підходили і дорослі чоловіки з жінками, і діти. Згодом разом із сільським головою Олексієм Нестеруком скупався й сам священник.

Учасників свята організатори частували гарячою рибною юшкою.

Напередодні очільник громади та кілька односельчан вирубали із криги релігійні декорації (хрести та престол), а також облаштували ополонку бортиками. Отець Микола час від часу навідувався до чоловіків, аби допомогти.

Встановили ще й палатку для переодягань, настелили соломи від неї аж до місця купання. Поверх вимощеної стежини поклали килимки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині на Водохреще у крижану воду занурився 5-річний хлопчик
22 січень, 2017, 19:31