Бійця АТО визнали втікачем, замість того, щоб дати пенсію

Бійця АТО визнали втікачем, замість того, щоб дати пенсію
Волинянин Андрій Медведь, який в АТО півтора року тому отримав важке поранення, не одержує ніяких виплат.

Хлопець, який отримав поранення на полі бою, визнаний інвалідом другої групи з втратою працездатності 80%, не мав засобів для прожиття – пенсію йому не нараховували через відсутність необхідних документів з військової частини, де служив Андрій, - пише газета Вісник.

Однак згодом матеріал був надісланий для реагування у відповідні органи: в Адміністрацію Президента, Міністерство оборони, у Волинську облдержадміністрацію. Відписали всі. Першим прийшов лист з Банкової – «справа на контролі, дали запит у Міноборони». Через тиждень отримали відповідь з Волинської ОДА. З неї видно, що зв’язувалися з військкоматом, про проблему хлопця знають, питання «взяли на особливий контроль».

Після Нового року Андрій Медведь отримав відповідь від штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України за підписом заступника – начальника управління персоналом полковника Долгашова.

Вона просто шокувала: виявляється, поки Андрій після тяжкого поранення лікувався по госпіталях, у рідній бригаді його оголосили у розшук. Буцімто «солдат А. Медвідь вважається таким, що самовільно залишив військову частину».

Тут єдине пояснення: коли справою щодо надання документів про звільнення військовослужбовця третьої хвилі мо­білізації, котрий отримав поранення в бою, став інвалідом, зацікавились у високих київських кабінетах, якийсь чин із частини, вирішив за краще відписатися, що боєць у розшуку, тобто дезертир.

Андрія Медведя у скрутний для нього час підтримала сільська громада, особисто головаВолодимир Патійчук, який повідомив, що на сьогодні хлопець нарешті знятий з військової служби, має всі необхідні документи і подав їх до Пенсійного фонду, аби йому зрештою нарахували пенсію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.