Депутатів Луцькради просять дозволити прописуватися на дачах

Депутатів Луцькради просять дозволити прописуватися на дачах
На розгляд сесії Луцькради винесуть проект рішення «Про затвердження Порядку переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки». Якщо депутати цього разу підтримають запропоновані зміни, то жителі дачних масивів, які знаходяться у межах міста, зможуть отримати луцьку прописку.

Про це йшлося 23 січня під час засідання постійної комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Депутат міськради Микита Рабан розповів, що, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України N 321 від 29.04.2015 року «Про затвердження Порядку переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки», для мешканців дачних будинків передбачено право переведення їх в статус житлових після відповідного рішення виконкому. Проте немає уточнень, хто має такі зміни підготувати та вносити відповідну пропозицію.

У Луцьку є три таких масиви – на вулицях Дубнівській, Львівській та Володимирській. Проте їх мешканці не мають можливості користуватися усіма правами, адже формально не мають місцевої прописки. До прикладу, мешканці не можуть отримувати медичні послуги чи реалізовувати виборче право у Луцьку.

Рабан також розповів, що є проекти, у яких громадяни просять змінити цільове призначення ділянки. Тож, у запропонованому проекті рішення депутат зазначає, що проект про передачу «дач» у житловий фонд має готувати управління архітектури та будівництва міськради.

Натомість представник управління повідомила, що така можливість суперечить закону. Адже коли людина отримує право власності на будинок, то зможе робити що завгодно – реконструювати його, здійснювати добудови тощо. Проте ділянка, на якій збудовані будинки, мають цільове призначення для ведення садівництва, і там подібні роботи здійснювати заборонено. Тож, виникає колізія, адже людина отримає дозвіл прописатися, натомість фактично не зможе розпоряджатися майном.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутатів Луцькради просять дозволити прописуватися на дачах
23 січень, 2017, 12:54