Безкоштовні дзвінки на мобільні хочуть заборонити

Безкоштовні дзвінки на мобільні хочуть заборонити
Нацкомісія, що здійснює держрегулювання зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), підготувала законопроект, що дає їй право втручатися в тарифну політику мобільних операторів, і спрямований на те, щоб заборонити безкоштовні розмови в рамках одного оператора.

Про це повідомляє ТСН.

Так, у новому законопроекті комісії «Про визначення та аналіз ринків послуг галузі електронних комунікацій» прописана норма, за якою мобільні оператори будуть зобов'язані попереджати НКРЗІ про всі зміни тарифів. А в разі якщо регулятор визнає нові тарифи необґрунтованими, він може заборонити їх введення.
Утім, мета законопроекту - боротьба не з завищеними, а із заниженими тарифами, стверджує джерело видання в НКРЗІ. Мова йде про безкоштовні внутрішньомережеві розмови (безкоштовні дзвінки між абонентами одного оператора), які регулятор давно називає «шкідливою для розвитку конкуренції практикою».

«Безкоштовні дзвінки всередині мережі надаються дешевше собівартості. Великі оператори можуть дозволити собі крос - субсидувати їх за рахунок більш рентабельних послуг, а дрібні змушені працювати в збиток», - пояснила член НКРЗІ Людмила Єжова. У звіті відомства за 2011 рік зазначається, що на внутрішньомережеві дзвінки зараз припадає 94% всього національного мобільного трафіку.

Найбільші вигоди законопроект у разі його прийняття принесе третьому по величині мобільному оператору «Астеліт»(ТМ life :)), вважає аналітик ІК Concorde Capital Олександр Паращій. «Споживачі вже звикли до безкоштовних внутрішньомережевих дзвінків. Тож якщо «Астеліт»стане єдиною компанією, у якої буде ця послуга, це дозволить їй значно збільшити абонентську базу», - упевнений експерт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.