На Волині лісівники подарували дітям свято

На Волині лісівники подарували дітям свято
Волинські лісівники подарували волинським школярам новорічно-різдвяне свято в обласному драмтеатрі в Луцьку.

Акція відбулася вперше в історії діяльності шкільних лісництв не лише Волині, а й України, - повідомляє прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На свято запросили майже півтисячі учнів шкільних лісництв. Ініціатором свята для майбутнього покоління лісівників став начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко. «Бо це наша молода зміна, наші перші і найкращі помічники. Це свято – маленька вдячність за їхню любов до лісу і турботу про нього», – зазначив він.

Його ідею підтримали. Зокрема голова обласної організації профспілки працівників лісового господарства України Павло Матіюк подбав, щоб усі дітки поїхали додому з солодкими подарунками).

Долучилися до проведення дійства й працівники Волинського обласного еколого-натуралістичного центру на чолі з директором Валентиною Остапчук та завідувачем відділу екології Валентиною Юхимчук. Підтримали та посприяли в організації заходу і в управлінні освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації.

Розпочалося свято коротким вітальним словом організаторів. До гостей із районів звернувся перший заступник начальника Волинського ОУЛМГ Віктор Сахнюк.

Він передав вітання від Олександра Кватирка, коротко пригадав історію створення перших шкільних лісництв ще в радянському 1968 році (а виникли вони у селищі Цумань Ківерцівського та селі Губин Локачинського районів).

«До 2003 року в області їх працювало 16, а сьогодні – вже 43. Що особливо приємно, наша область не втрачає лідерські позиції. Тож ми, лісівники, щиро вдячні і вам, діти, і вам, вчителі та керівники груп, за відмінну роботу, – зазначив Сахнюк.

Коли настав час вистави «Бременські музиканти», не лише діти, а й дорослі, які прибули з ними, сиділи тихо і заворожено. До честі творчого колективу драмтеатру, дійство, що відбувалося на сцені, було справді високого рівня.

Тож гучні оплески – цілком заслужені.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І, що - ця маленька вдячність за приватні кошти Кватирка, чи може профспілок?
Відповісти