Нова комісія в «Ощадбанку»: Імберовський пропонує «підключити» до вирішення проблеми уряд

Нова комісія в «Ощадбанку»: Імберовський пропонує «підключити» до вирішення проблеми уряд
Депутат Волиньради від «Самопомочі» Михайло Імберовський каже, що наразі в «Ощадбанку» необгрунтовано стягують комісію за комунальні послуги.

Депутат завітав до банку 24 січня.

За словами Імберовського, протягом останніх кількох днів до нього звернулася велика кількість сусідів та виборців. Люди не можуть зрозуміти, чому банк почав брати комісію за кожну послугу окремо. Тож депутат вирішив отримати цю інформацію.

«Вчора повідомляли, нібито з пенсіонерів не беруть комісії. Проте є пенсіонери, з яких її брали. Тому я хочу поспілкуватися із людьми та дізнатися, чи попереджають принаймні про зняття комісії», - зазначив Імберовський.

У відділенні «Ощадбанку» на вулиці Богдана Хмельницького близько двох десятків людей, які прийшли сплатити за комуналку.



Лучанка Віра Семенюк заплатила за компослуги 1886 гривень, ще 18 гривень склала комісія банку.



«У мене два лічильники на воду, то сьогодні я платила тільки за одним, бо маю переплату», – зазначає жінка. Про сплату комісії жінка дізналася пост-фактум – після озвучення суми оплати квитанції. Працівник банку повідомила, що для тих, хто отримує пенсію на картки «Ощадбанку», комісії немає.

Інформацію про нові умови одержання комісії розмістили на дошці у куточку споживача. Проте чи не всі охочі оплатити кошти дізнаються про неї саме біля каси. Лучани жаліються, що це аж ніяк не полегшить їх фінансового стану. Натомість пенсіонерка Наталя Чарнецька сплатила за послуги за допомогою терміналу, який комісії не бере. Вперше, каже було дійсно складно розібратися, та допомогла працівник банку. Тож тепер жінка платить сама і визнає: сервіс зручний.



Щоправда, далеко не всі користувачі раді такій перспективі, бо більшість із людей, які сьогодні прийшли платити – пенсіонери, яким важко розібратися із системою.



Тож депутат поспілкувався із мешканцями та звернувся до керівника Волинської філії. За словами Імберовського, у банку пояснювали, що деякі постачальники фінансують послуги комісії частково, бо тарифи запроваджують на рівні Києва.

«Банк намагається робити речі, аби не платити за послуги – користування терміналом та інтернетом. Тому на даному етапі, поки ситуацію з’ясовують, я закликаю лучан користуватися терміналами та інтернетом. У банку є працівники, які допомагають розібратися, а далі ми у Волиньраді ініціюватимемо звернення до голови правління «Ощадбанку» та можливо до Уряду», - каже Імберовський. За його словами, ситуація складна, бо саме послугами цього банку користують представники соціально незахищених верств.

Тож депутат передав начальнику Волинського обласного управління Ощадбанку Андрію Паскевичу звернення із проханням роз’яснити ситуацію щодо укладання угод із постачальниками компослуг.

«За нашою інформацією, такі угоди є і ця комісія закладена в тариф»,- вважає депутат.

Опісля Імеровський звернувся в обчислювальний центр міста Луцьк. Керівник центру Валентина Нестерук прокоментувала, що усі ЖКП, ОСББ та комунальні підприємства мають укладені договори із банками.

«Тобто усі безпосередні надавачі послуг, як «Волиньгаз», «Луцьктепло», «Водоканал» та решта організацій мають договори із банками, які приймають плату від населення за житлово-комунальні послуги», - розповіла керівник центру. Частина підприємств має договори із банками напряму, інші – через центр статитстики.

«Ми ще не маємо офіційних відповідей, але інформація про те, що є угоди із комунальними підприємствами і «Ощадбанком», каже про те, що лучани та волиняни сплачують комісію двічі наразі, як я зрозумів цю ситуацію. Будемо це питання піднімати», - підсумував Імберовський.

Тож депутат вже готує звернення до голови правління «Ощадбанком» та уряду з проханням врегулювати ситуацію.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
платити один раз в кінці року і одну комісію,нехай тішаться
Відповісти
А з яких ресурсів мають отримати зарплату касири і також потрібно купувати фарбу до принтерів та бумагу для чеків, і платити за електроенергію, опалення в приміщенні банку??
Відповісти
Як моїй мамі (84 роки), моїй тьотю (91 рік) за допомогою терміналу та інтернету оплатити комуналку??? Як їм самостійно замовити послугу ремонт стаціонарного телефону???? Не перетворюйте життя громадян поважного віку в пекло, вони хочуть самі собі давати раду!!!!!!!
Відповісти
Останні новини
Нова комісія в «Ощадбанку»: Імберовський пропонує «підключити» до вирішення проблеми уряд
24 січень, 2017, 14:42