У Луцьку навчатимуть, як налагоджувати стосунки в сім'ї

У Луцьку навчатимуть, як налагоджувати стосунки в сім'ї
В обласному центрі Волині діятиме соціально-психологічна Програма «15».

Про неї 24 січня розповіли координатори під час прес-конференції, - інформує ВІП.

Уже два роки у Луцьку реалізовують Програму «15». Це комплексна просвітницько-профілактична програма, в рамках якої підлітки та важливі для них дорослі у рівних умовах обговорюють п'ятнадцять різнопланових тем, пов’язаних зі здоров’ям, формуванням безпечної поведінки тощо. Основне її спрямування – підтримка соціально-психологічного здоров’я та профілактика ВІЛ/СНІДу в Україні.

У 2015–2016 році програму реалізовували на базі луцьких шкіл № 1, 22 та 23. У ній взяли участь 180 старшокласників та 132 дорослих.

За словами координатора програми у місті Луцьку, голови обласної філії Українського фонду «Благополуччя дітей» Валерія Петровича, після роботи у школах організатори вирішили, що треба реагувати на соціальні виклики у цілій територіальній громаді.

Тож Програма «15» у 2017–2018 роках буде розрахована на весь Луцьк і орієнтуватиметься на: батьків і дітей із прийомних сімей, дітей і батьків із родин, які перебувають у складних життєвих обставинах, внутрішньо переміщених осіб та осіб із інвалідністю.

Начальник служби у справах дітей Федір Шульган розповів, що в Луцьку зареєстровано 154 дитини-сироти і позбавлених батьківського піклування. Частина з них виховується у прийомних сім’ях, є один будинок сімейного типу. Втім, які б хороші сім’ї не були, але підлітковий вік складний, а тому важливо допомогти дітям і батькам вирішити проблеми цього періоду.

«Це непроста тема. Тільки той, хто особисто стикнувся або хто побував на комісіях з вирішення питань неблагополучних сімей, може це розуміти», – зауважив заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця і додав, що міська рада з радістю надаватиме проекту організаційну і ресурсну підтримку.

Власне, програма буде поділена на чотири цикли, залежно від категорій, із якими працюватимуть тренери. У команді коучів – і теоретики, і практики, які намагатимуться максимально ефективно використати можливість спілкування дітей і батьків на рівних.

У результаті організатори очікують підвищити серед учасників обізнаність щодо питання СНІДу та ІПСШ, протидіяти поширенню наркоманії і алкоголізму, підвищити впевненість у собі дітей та покращити їхні взаємини з батьками тощо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку навчатимуть, як налагоджувати стосунки в сім'ї
24 січень, 2017, 17:05